CAPITAL

ΝΔ: Το χρώμα της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι το "μαύρο"

"Ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες. Το χρώμα είναι το μαύρο. Τα "μαύρα λεφτά" υποψήφιου καναλάρχης, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος. Το "μαύρο" στις ζωές των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν. Το "μαύρο" στις ζωές των πολιτών. Ένας στους δύο χρωστά στην εφορία. Η κυβέρνηση κάνει 800 κατασχέσεις την ημέρα. Οι πολίτες κόβουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Και όλα αυτά πριν ολοκληρωθούν οι περικοπές των συντάξεων και πριν πληρωθούν οι φόροι-φόροι-φόροι του επόμενου διαστήματος. Και βέβαια, το "μαύρο" στην αλήθεια"

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καμία επίσπευση φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί φορολογικών αυξήσεων, χαρακτήριζαν ως "ανύπαρκτη" την σχετική είδηση. Συγκεκριμένα, όπως επισήμαιναν "σήμερα η "παράσταση" δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, "ειδήσεις" για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη.

Βρετανία: Αποθαρρυντικά σημάδια από μεταποίηση τον Ιούλιο, υποχωρεί η λίρα

Υποχώρηση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου κατεγράφη, τον Ιούλιο, στη Βρετανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επιβεβαίωσαν τους φόβους για τον αντίκτυπο του Brexit, με τη συνολική βιομηχανική παραγωγή να σημειώνει, εντούτοις, άνοδο, λαμβάνοντας ώθηση από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Η Τηλεματική άλλαξε τα πάντα στις αστικές συγκοινωνίες

Τρεις περίπου μήνες συμπληρώνει σε λειτουργία το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ που επιτρέπει στους επιβάτες να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο επιβίβασης και αποβίβασης τους σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Και μπορεί η τηλεματική να ήρθε με σημαντική καθυστέρηση στην Ελλάδα, ωστόσο, πολύ γρήγορα, ριζοσπαστικοποίησε τον τρόπο μετακίνησης χιλιάδων επιβατών.

Η "μαύρη τρύπα" των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών

Το κραχ στις τραπεζικές μετοχές, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με αφορμή τα stress tests της ΕΒΑ, τα οποία απογοήτευσαν αφού δεν κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική και προβληματική εικόνα των ευρωπαϊκών τραπεζών, υπενθύμισε ότι η Ευρώπη είναι ήδη αντιμέτωπη με μια νέα κρίση, μεγαλύτερη και πιο τοξική από ποτέ.

Τα 2,3 εκατ. θύματα του νέου ΕΝΦΙΑ

Στοιχεία από την προσωρινή επεξεργασία των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσει περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ με δεδομένο, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου, ο συνολικός λογαριασμός του φόρου "θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι" περίπου 2 στους τρεις φορολογούμενος θα πληρώσουν τα ίδια ή λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Έρχεται μπαράζ περικοπών στις επικουρικές συντάξεις

Μία νέα αρχή, και όχι το τέλος, των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις αποτέλεσε η χθεσινή πρεμιέρα μειώσεων έως 22% σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, αλλά και εκείνων που θα αφορούν στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα από 2 Σεπτεμβρίου.

Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις στις τράπεζες

Εξαφανίστηκε η αρχική... αισιοδοξία στο Χ.Α και ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε στα αρνητικά μετά από νέες πιέσεις που σημειώνονται στις τραπεζικές μετοχές, λόγω και του sell-off που σημειώνεται σε αρκετές τράπεζες της ευρωζώνης

"Κεραυνοί" Mega κατά Νίκου Παππά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Mega, δια στόματος του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού, Μανώλη Καψή, κατά των χθεσινών δηλώσεων του Νίκου Παππά ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι το Mega αποτελεί πλέον παρελθόν.