ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Β. Μουλόπουλος στο τιμόνι του ΔΟΛ

Νέο «συνοικέσιο» «κλείδωσε» χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό ότι ο ΔΟΛ περνά στα χέρια του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι χθες προέδρου του ΔΣ της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλου.

Ο χρόνος τελειώνει...

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης έχει φέρει για πολλοστή φορά το ελληνικό πρόγραμμα σε οριακή κατάσταση.

Στον αέρα η δεύτερη αξιολόγηση...

Ανησυχία και φόβους ότι οι υπερφιλόδοξοι στόχοι του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,7% και αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ δεν θα επιτευχθούν προκαλεί πλέον στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η σημαντική καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ορατό το ενδεχόμενο για 4ο μνημόνιο

Ούτε καν ο παραδοσιακός φίλος της κυβέρνησης Πιερ Μοσκοβισί, ο σοσιαλδημοκράτης Γάλλος επίτροπος, δεν τους δίνει πια ελπίδες για σύντομη και αναίμακτη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Tο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο... έρχεται

Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου που τυχόν κατέχουν θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της εφορίας.

Εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Αποφάσεις εδώ και τώρα για εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια ζητούν πλέον οι θεσμοί, αφού, φαίνεται, δεν πείθονται πια από τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς -παρότι αποδέχεται το μεσοπρόθεσμο κόφτη-, και προσφέρουν ως νέο μέτρο τη μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η λυπητερή από την 1η Ιανουαρίου - εισφορές σοκ για 1,6 εκατ. ασφαλισμένους

Μηνιαίο είναι το χαράτσι των αυξημένων εισφορών που θα πληρώνουν από 1/1/2017 με ποσοστά επί του εισοδήματος από 20% ως 34,5% γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκι. Μαζί με τους φόρους, οι νέες εισφορές καταλήγουν να είναι εξοντωτικές.

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης για το "ξεπάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων

Η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (EWG) θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία πελαγοδρομεί, με μεγάλο ερωτηματικό την στάση της Γερμανίας και των χωρών που μπορεί να επηρεάσει.

"Παγώνουν" για 3 μήνες οι αποφάσεις - Στον αέρα η β΄αξιολόγηση

Αύριο Τρίτη, δύο μέρες πριν πιστωθούν τα 617 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των 1,6 εκατομμυρίων δικαιούχων του βοηθήματος, τα μέλη της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης (Euro working group) θα κληθούν να κάνουν μια αποτίμηση των έως τώρα συνομιλιών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης σε ένα ναρκοθετημένο τοπίο για την Ελλάδα.

Μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου από τον Ιανουάριο

Μειωμένες θα δουν τις απολαβές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, από 2 έως 83 ευρώ τον μήνα, από τον Ιανουάριο.Οι μειώσεις αυτές προκύπτουν από τις αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2017.