ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στο στόχαστρο 575.000 φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα

Στη δαγκάνα εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος καια αυτό γιατί σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης.

Τί έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Θ. Λυκουρέζου

Μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία ώστε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς.

Ξεκινούν οι κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο

Εξονυχιστικούς ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία, τις τραπεζικές καταθέσεις, τις λοιπές αποταμιεύσεις και τα εισοδήματα χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούν οι εφοριακοί υπάλληλοι των Ελεγκτικών Κέντρων, των ΔΟΥ και των Τελωνείων, προκειμένου να πιστοποιήσουν το εάν τα ποσά που χρωστούν είναι εισπράξιμα ή ανεπίδεκτα είσπραξης.

Έρχονται «κουρέματα» αλλά και fast track πτωχεύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Υπό το ασφυκτικό πολιτικό βάρος των «κόκκινων» δανείων και μετά τη μεγάλη φθορά που υπέστη η κυβέρνηση από τη μαζικότητα των αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς, επιδιώκεται αλλαγή πλεύσης αυτή τη φορά στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

«Βόμβα» στις προσωρινές συντάξεις – Ποιοι καλούνται να τις επιστρέψουν

Βόμβα αναδρομικών μειώσεων κρύβεται στις προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 που ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό.

Κατάθεση σοκ Στουρνάρα για capital control, Βαρουφάκη, Καλογρίτσα και Attica bank

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον ρόλο Βαρουφάκη την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όταν οι εκροές καταθέσεων ξεπέρασαν το 40% των συνολικών ποσών, προχώρησε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κι όμως η εφορία βγάζει στο «σφυρί» οκτώ ακίνητα στον Εύοσμο - Τί απαντά το ΥπΟικ

Η επιβεβαίωση της καταγγελίας του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι σπίτια μεροκαματιάρηδων από το «λαϊκό» Δήμο Ευόσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη «βγαίνουν στο σφυρί» από την εφορία ήρθε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων!

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για περικοπές 439 εκατ. ευρώ

Οριζόντια μείωση 15% ως 20% σε όλες τις κλίμακες του ΕΚΑΣ έρχεται από την 1/1/2017, γεγονός που θα συμπαρασύρει το σημερινό επίδομα των 230 ευρώ (της υψηλότερης κλίμακας) που λαμβάνει η πλειονότητα των δικαιούχων στα επίπεδα των 180 ευρώ.

Πληγή για το Μαξίμου οι πλειστηριασμοί ακινήτων για το Δημόσιο

Σε χωροχρόνο Συνεδρίου εισέρχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε τρία εικοσιτετράωρα σηκώνουν αυλαία οι εργασίες ενός… ραντεβού, η κατάληξη του οποίου θα αποτυπώσει τις νέες ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για τον περιλάλητο εδώ και μήνες ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.