MARKETNEWS

Νέο webinar από το insurancewebinar.gr

Οι φορολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τα ασφαλιστικά γραφεία. Ενημερωθείτε, εκπαιδευτείτε και αξιολογήστε τις ανταλλακτικές σας από νωρίς!»

Άνω του €1 δισ. οι απώλειες στα έσοδα από τον τουρισμό παρά το κύμα αφίξεων

Σημαντική πτώση που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ καταγράφηκε στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο εννεάμηνο του 2016, που περιλαμβάνει την «καυτή» θερινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες.

Περισσότερα μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε η Κίνα

Περισσότερα μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, υποσχόμενη ευκολότερη πρόσβαση και βελτιωμένο περιβάλλον. Λιγότερους περιορισμούς θα αντιμετωπίσουν οι ξένες εταιρίες που θέλουν να εισέλθουν στους τομείς των υπηρεσιών, της μεταποίησης και της εξόρυξης, σύμφωνα με έγγραφο του Κρατικού Συμβουλίου.

Ο «κόφτης» ξανάρχεται για να κλείσει η αξιολόγηση

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στους όποιους ενδοιασμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκδήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για έναν «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων».

"Εγκαίνια και κοπή πίτας στο Αγκάθι Κartάλος"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, και σε συνέχεια της παράδοσης άνω των 20 χρόνων, η Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι Κartάλος εγκαινίασε την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, την καθιερωμένη έκθεση με έργα των συνεργατών της γκαλερί Κωστή Γεωργίου, Αντώνη Απέργη, Χρίστου Καρά, Δημήτρη Μυταρά, Σωτήρη Σόρογκα και Αλέκου Φασιανού.

215 Fund managers & η BofA Merrill Lynch "ανησυχούν"...

Ενίσχυση του πληθωρισμού και περαιτέρω ανάπτυξη "βλέπει" η BofA Merrill Lynch σε νέο της report, παρά τις ανησυχίες της για τις οικονομικές πολιτικές του Donald Trump και τα πιθανά σφάλματα πολιτικής των ΗΠΑ και παρά το γεγονός πως οι fund managers αύξησαν τις θέσεις σε μετρητά.

UBS: To μεξικάνικο πέσο και η τουρκική λίρα τα νομίσματα με την χειρότερη απόδοση το 2016

To μεξικάνικο πέσο και η τουρκική λίρα ήταν μεταξύ των νομισμάτων με τις χειρότερες επιδόσεις το 2016, υποχωρώντας κατά σχεδόν 17% έναντι του δολαρίου, ενώ φέτος αποδεικνύουν ότι μπορούν να τα πάνε χειρότερα, χάνοντας ένα περαιτέρω 5% έναντι του δολαρίου κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2017 και μόνο, όπως σημειώνει η UBS σε νέο της report

ΕΚΤ: Χαλαρώνουν τα κριτήρια δανεισμού των τραπεζών στην Ευρωζώνη

Οι τράπεζες της ευρωζώνης αναμένεται να χαλαρώσουν τα πιστωτικά κριτήρια στο πρώτο τρίμηνο, μετά από μια μέτρια σύσφιξη των όρων χορήγησης δανείων στους τρεις τελευταίους μήνες του 2016.

Με πρωτογενές πλεόνασμα €4,4 δισ. έκλεισε το 2016

Με πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο έκλεισε το 12μηνο για τον προϋπολογισμό, παρά την καταβολή των 630 εκατ. ευρώ του έκτακτου επιδόματος αλλά και τις μεγάλες πληρωμές του Δεκεμβρίου (ξεπέρασαν τον στόχο κατά 1,5 δισ. ευρώ).

Πτώση στο πλεόνασμα υπηρεσιών της Ευρωζώνης

Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο έτος εμφάνισε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2015. Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 145,9 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 170,4 δισ. ευρώ το 2014 και 177,7 δισ. ευρώ το 2013.