MARKETNEWS

Γεροβασίλη: Ανοίγει μια νέα σελίδα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Μετά την πρωτοφανή για την Ελλάδα δημοπρασία-παρωδία, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας, μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Δώστε τέλος στο μοιρολόι για να προχωρήσουμε

Η οικονομία λειτουργεί μέσα από ένα περίπλοκο σύνολο κανόνων και αρχών. Περίπλοκες μεταβλητές εμπλέκονται μεταξύ τους και η εύρεση του καταλληλότερου σημείου ισορροπίας δεν είναι ποτέ εύκολη, καθώς ακόμα και αν μια οικονομία βρει αυτό το σημείο, τότε θα πρέπει να το τοποθετήσει μεταξύ άλλων σημείων διαφορετικών οικονομιών. Κάπως έτσι διαμορφώνονται ισχυρές οικονομίες, επιτυχημένες πολιτικές αποτελεσματικές στρατηγικές.

Πετρελαϊκές πιέσεις στην Ευρώπη

Με μικτά πρόσημα - παρά τα αρχικά κέρδη - τερμάτισαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων στην τιμή του πετρελαίου.

Η Ρουσέφ άσκησε έφεση και ζητά νέα δίκη

Ο δικηγόρος της καθαιρεθείσης προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κατέθεσε σήμερα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας τη διεξαγωγή νέας δίκης και την ακύρωση της ετυμηγορίας που απομάκρυνε από την εξουσία την ηγέτη της αριστεράς.

Άνευρη άνοδος στο ΧΑ

Μικρή άνοδο παρουσίασε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, ενώ υποχώρηση σημείωσε και ο τζίρος σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη μετοχή της Εθνικής.

O Jerry Rice «καίει» την Αθήνα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Με τη σκληρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ συντάσσεται ανοιχτά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στέλνοντας διπλωματικά αλλά ξεκάθαρα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τυχόν παρεμβάσεις στο έργο της στατιστικής υπηρεσίας.

Eurobank: Οι έξι λόγου που οδήγησαν στην ύφεση το β΄3μηνο

Η μείωση των εξαγωγών και της κατανάλωσης οδήγησαν στη συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2016, είναι το συμπέρασμα του τελευταίου δελτίου της ανάλυσης "7 Ημέρες Οικονομία" της Eurobank, το οποίο και αναφέρεται στα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Υποχώρησαν οι τιμές του ετήσιου και 3ετούς κρατικού ομολόγου

Υποχώρησαν οι τιμές του ετήσιου και 3ετούς κρατικού ομολόγου ενώ αντίθετα αυξήθηκε η τιμή του 10ετούς ομολόγου στη σημερινή συνεδρίαση. Ειδικότερα η τιμή του ετήσιου ομολόγου ανήλθε στα 97,10 λεπτά με την απόδοση να ανέρχεται στο 6,85%.

Χουλιαράκης: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat

Την εκτίμηση ότι το 2016 θα κλείσει με το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας, ότι η υπέρβαση του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην Οικονομία ως ένεση ρευστότητας.