MARKETNEWS

Τσακαλώτος στη WSJ: Πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το χρέος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal», ο κ. Τσακαλώτος έστειλε σαφές μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι εάν δεν συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπονομεύσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία για έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Απεμπλοκή για τις Σκουριές με απόφαση του Γ. Σταθάκη

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός (μεταλλεία Χαλκιδικής) για τροποποίηση της τεχνικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών που είχε υποβληθεί στις 30 Μαΐου.

Ο ανεπιθύμητος... επιθυμητός Ομπάμα!

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ η πρώτη διεθνής πρωτοβουλία του αποχωρήσαντα, - μετά από δυο θητείες γεμάτες προσδοκίες, επιτυχίες, αποτυχίες, διφορούμενες κινήσεις και μπόλικη επικοινωνιακή επιδεξιότητα - , ήταν η επίσκεψη του στην Ελλάδα. Πολλοί αναζητούν κάποιον συμβολισμό, μια δεύτερη ανάγνωση σε αυτή την επιλογή.

Αυτά πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση για να επέλθει θετικό σοκ στην οικονομία…

Η εκλογή Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζει σε κάποιο βαθμό τις ευαίσθητες γεωπολιτικές ισορροπίες παγκοσμίως. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι σε κρίσιμες παραμέτρους του σύγχρονου γίγνεσθαι. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι ενδεχόμενη παγκόσμια αλλαγή ισορροπιών θα προκαλέσει κραδασμούς και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να τους απορροφήσει στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Θερμά επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Μετά τις 20:00 ξέσπασε φωτιά στο προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου με την πυροσβεστική να αδυνατεί να παρέμβει. - Η στάση της αστυνομίας χαρακτηρίζεται ανεπαρκής. Αυτή τη στιγμή απαντάει με χημικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος έχει δώσει άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Πάνω από τις 600 μονάδες το ΧΑ

To ανοδικό momentum της αγοράς συνεχίσθηκε και σήμερα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και, λόγω των καλών αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν οι εισηγμένες εταιρείες.

Στίγκλιτς: «Οι φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά της παγκοσμιοποίησης»

«Οι φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά της παγκοσμιοποίησης», τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τα έγγραφα του Παναμά που συστήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τιμή και δόξα στα παιδιά του Πολυτεχνείου

Αδιαπραγμάτευτα τιμή και δόξα σε αυτά παιδιά που μπήκαν μπροστά, που προέταξαν δίχως φόβο, με ειλικρινή πόθο και πάθος τα στήθη τους απέναντι σε ένα δικτατορικό καθεστώς που κατέλυσε κάθε συνταγματική ελευθερία, που προσέβαλε την πολιτική, τον πολιτισμό και την ίδια τη χώρα.

Αναζητά κατεύθυνση η Wall

Οριακά ανοδικά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω τόσο των μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ, όσο και των προσδοκιών αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.