FXCM

Barclays: To Ευρώ υπό τα σενάρια Grexit

Με βάση ανάλυση της Τράπεζας Barclays, «μια Ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη είναι πιθανό να έχει δύο μορφές: μία λόγω ατυχήματος, παρατεταμένη και άτακτη, όπου η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και μια άλλη, η οποία θα είναι ξαφνική, αλλά θα αφορά σε στρατηγική έξοδο, οποία είναι σχεδιασμένη, αλλά όχι εκ των προτέρων σηματοδοτημένη.

Διορθωτικό το ράλι στο USoil - Παραμένει η πτωτική εικόνα

Η ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών στο USoil που έφερε τις τιμές του μέχρι τα $54.26 ανά βαρέλι, προέκυψε από ένα διορθωτικό ράλι στην ευρύτερη πτωτική τάση. Η αντίδραση των τιμών του πετρελαίου βασίστηκε σε τεχνικούς παράγοντες και ελλείψει διαφοροποίησης στη θεμελιώδη πλευρά η δυναμική της κίνησης περιορίστηκε και οι τιμές επέστρεψαν στις κρίσιμες αντιστάσεις των $50.

ΗΠΑ: Εκτοξεύονται τα μισθολόγια, ελαφρά άνοδος για την ανεργία

Ανακοινώθηκαν τα μισθολόγια (Non-farm Payrolls) στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, όπου σημειώθηκε άνοδος κατά 257.000, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 230.000. Επίσης αναθεωρήθηκε η μέτρηση του Δεκεμβρίου από αύξηση κατά 252.000 σε αύξηση κατά 320.000.

Το Αμερικανικό νόμισμα αναζητά κατεύθυνση

Το Ευρώ φαίνεται να εξάντλησε τη βραχυπρόθεσμη διορθωτική ανοδική κίνησή του και επέστρεψε στο 1.13 έναντι του Αμερικανικού Δολαρίου. Μετά την ανακοίνωση χειρότερων των αναμενόμενων στοιχείων για το Αμερικανικό ΑΕΠ (+2.6% έναντι προσδοκιών για +3%) το EUR/USD κινήθηκε λίγο κάτω από την αντίσταση του 1.1344 και μετά το άνοιγμα της Wall Street έπεσε στιγμιαία κάτω από το 1.13.

Τι θα ακούσουμε σήμερα από τη FED;

Η Goldman Sachs αναμένει περιορισμένες αλλαγές στη ρητορική της ανακοίνωσης της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων (FOMC) σήμερα με την πιθανότητα μιας ελάχιστης dovish προσέγγισης. Η επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι η FED θα διατηρήσει το λεκτικό της στο επίπεδο της επίδειξης «υπομονής αναφορικά με την έναρξη ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής».

Η SNB πέταξε το γάντι και κήρυξε τον “Νομισματικό Πόλεμο”

Το 2015 εξελίσσεται ήδη σε σημείο αναφοράς για την παγκόσμια οικονομία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι απροσδόκητες ανακοινώσεις της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας (SNB) και του Προέδρου της, Thomas Jordan, συντάραξαν τις αγορές και τους συμμετέχοντες σε αυτές, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί το πλήρες εύρος των επιπτώσεων αυτής της κίνησης.

Ραγδαία άνοδος για το EUR/GBP

Η ισοτιμία EUR/GBP έσπασε τελικά τη βραχυπρόθεσμη αντίσταση στο 0.7691 και κινείται δυναμικά ανοδικά, μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μην προβεί σε κάποια αλλαγή σύντομα αναφορικά με την επιτοκιακή της πολιτική.

Κρίσιμη εβδομάδα για το Ευρώ

Όποτε θεμελιώδεις καταλύτες συμπορεύονται με κυκλικούς χρονισμούς της αγοράς, συνήθως δημιουργείται ένα ισχυρό σήμα ότι κάτι κρίσιμο πρόκειται να συμβεί στην αγορά.

Το ράλι του US Dollar μπορεί να πλησιάζει σε σημείο εξάντλησης

Ο US Dollar ανήλθε έναντι των βασικών νομισμάτων το 2014. Οι τιμολογημένες προσδοκίες δείχνουν ότι η αγορά προεξοφλεί την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τουλάχιστον κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η Στερλίνα μπορεί να παραβλέψει τα αδύναμα στοιχεία του Βρετανικού Πληθωρισμού

Τα στοιχεία Δεκεμβρίου για τον CPI της Βρετανίας κυριαρχεί στο οικονομικό ημερολόγιο κατά το Ευρωπαϊκό session. Οι προσδοκίες αναμένουν το year-on-year ποσοστό πληθωρισμού να κινηθεί πτωτικά στο 0.7%, το χαμηλότερο των τελευταίων 12 ετών. Ωστόσο, ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να μην επιφέρει σημαντικές πτωτικές πιέσεις στη Στερλίνα.