ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Συντάξεις μειωμένες έως και 20% με διαφορά... μιας ημέρας

Χαμηλότερες έως και 20% συντάξεις θα λαμβάνουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά τις 13 Μαΐου, ακόμη κι αν είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μια ή και περισσότερες ημέρες νωρίτερα, πριν δηλαδή από την ισχύ του νέου Ασφαλιστικού.

ΥΠΟΙΚ: Δικαιώνονται οι θέσεις μας - Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει και ανάπτυξη

«Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση» εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.

Όλες οι ταμειακές μηχανές on line με το Taxis

Στην on line συνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το Taxis προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Οι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σ αυτήν την ηλεκτρονική διασύνδεση προκειμένου σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζει το κράτος όλες τις συναλλαγές που γίνονται.

Εξωδικαστικός διακανονισμός για «κόκκινα» δάνεια €60 δισ.

Με εξωδικαστικό σύστημα διακανονισμών θα επιδιώξει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα «κόκκινα» δάνεια των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Τη σχετική αναγγελία έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με χθεσινή του ομιλία στη Βουλή.

«Βόμβες» Φέσσα για τα εργασιακά - Τι λέει για απολύσεις, μισθούς, λοκ άουτ

Οι ομαδικές απολύσεις είναι ένα δυσάρεστο μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη μέριμνα και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, ενώ το λοκ άουτ είναι ένας τρόπος άμυνας απέναντι σε καταχρηστικές απεργίες, αλλά δεν είναι η λύση, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την οποία «ανοίγει τα χαρτιά» του Συνδέσμου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά.

Ανατροπές σε ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ., ΦΠΑ αγροτών

Μια σειρά από σημαντικές διατάξεις που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγορών αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Φωτιά» παίρνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Άλλαξε το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε οχήματα με 1η Άδεια από την 1η/1/2003 βρήκε αντίθετους τόσο τους εισαγωγείς και εμπόρους όσο και στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς εκτιμούν πως θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Οι 10 «βόμβες» στα εργασιακά:Μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων, mini jobs και «λευκές» συμβάσεις

O διάλογος κυβέρνησης και δανειστών για τις αλλαγές στα εργασιακά έχει ουσιαστικά ανοίξει και θα κορυφωθεί το φθινόπωρο. Ενδεχομένως να μην είναι μεγάλης κλίμακας ωστόσο υπάρχουν κάποιες φήμες ότι οι δανειστές θα απαιτήσουν εδώ και τώρα ανατροπές - σοκ τις οποίες δεν μπορεί να αντέξει ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.