ΚΕΡΔΟΣ

Σχέδιο αγοράς δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ΕΚΤ

Τα σχέδιά του για τις μη συμβατικές πολιτικές που θα μπορούσε να ακολουθήσει η ΕΚΤ στην περίπτωση που οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη εντείνονταν, παρουσίασε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μάριο Ντράγκι.

Οι τραπεζίτες προβλέπουν ανάκαμψη της κτηματαγοράς

Μπορεί οι μεσίτες να τα βλέπουν όλα... μαύρα σε ό,τι έχει σχέση με την πορεία των αγοραπωλησιών ακινήτων και το 2014, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τους αναλυτές των τραπεζών, οι οποίοι βλέπουν ήδη σημάδια βελτίωσης και επιβράδυνση του ρυθμού της πτώσης των τιμών, ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2013, έστω κι αν οι αγοραπωλησίες ήταν δραστικά μειωμένες χωρίς να ξεπερνούν τις 22,5 χιλιάδες για το σύνολο του 2013, έναντι 148,2 χιλ. το 2007

Στα €47 δισ. η ύφεση - Πάνω από €62 δισ. τα μέτρα του μνημονίου

Ιδιαίτερα βαρύς αποδεικνύεται για τα ελληνικά νοικοκυριά ο λογαριασμός του μνημονίου με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την έναρξη της επιτήρησης να προσεγγίζουν τα 63 δισ. ευρώ (!) και το ΑΕΠ να αφήνει πίσω του 47 δισ. ευρώ από το 2009. Απώλειες πλούτου, που μόνον σε καιρό πολέμου έχουν ξανααπαντηθεί σε αναπτυγμένη ευρωπαϊκή οικονομία.

Από το 2015 στα φορολογητέα εισοδήματα οι παροχές σε είδος

Από το 2015 θα συνυπολογίζονται στα φορολογητέα εισοδήματα οι παροχές σε είδος που ξεπερνούν τα 300 ευρώ. Στις παροχές σε είδος συμπεριλαμβάνονται η παροχή αυτοκινήτου, παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, το δικαίωμα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, η παραχώρηση κατοικίας, κ.α..

Τράπεζες: Πρόστιμα ρεκόρ σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Πρόστιμα ρεκόρ κλήθηκαν να πληρώσουν φέτος οι τράπεζες, καθώς οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τους επέβαλαν ποινές και διακανονισμούς που ξεπέρασαν τα 43 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για «κάθαρση» του χρηματοοικονομικού τομέα.

Μορατόριουμ 12 μηνών για τους πλειστηριασμούς - Νομοθετική ρύθμιση έως την Παρασκευή

Μετά τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, που όμως δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση -έως την Παρασκευή- για αναστολή των πλειστηριασμών για 12 μήνες.

Στα 1.637 ευρώ η μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών

Σχεδόν τα πάντα έχουν περιορίσει τα νοικοκυριά από την κατανάλωση, καθώς συνεχίζεται η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε στα 1.637,10 ευρώ το 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2011.