MARKETNEWS

Στουρνάρας: Ανάκαμψη της οικονομίας μόνο με ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να στοχεύει σαφώς στην απελευθέρωση των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, στην εξάλειψη των περιττών και στρεβλωτικών κανονισμών και στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών φορέων», τόνσιε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ).

ΔΝΤ: Τα "μαξιλάρια" ρευστότητας των πορτογαλικών τραπεζών δεν επαρκούν

Τα "μαξιλάρια" ρευστότητας των πορτογαλικών τραπεζών δεν είναι αρκετά μεγάλα ούτως ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα να χειριστούν τα τοξικά τους δάνεια, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους για να βοηθήσουν τη χώρα να αναπτυχθεί και να μειώσει το φορτίο του χρέους.

Πολάκης: Είσαι χωμένος στα σκ@@@ - Γεωργιάδης: Ο Αλ Καπόνε λέει μπούρδες κρεμαστές

Αντιπαράθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς ξέσπασε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον σταθμό Kontra, με παρουσιαστή τον Αιμίλιο Λιάτσο.

ΣΕΒΕ: Κίνδυνος για τους φορείς πιστοποίησης

Τον άμεσο πλέον κίνδυνο της αυτόματης κατάργησης της διεθνούς αναγνώρισης όλων των επιχειρήσεων πιστοποίησης στη χώρα, καθώς και των διαπιστευμένων εργαστηρίων (μερικά από τα οποία είναι και κρατικά) και κατ’ επέκταση των πιστοποιητικών που εκδίδουν για τις επιχειρήσεις-πελάτες τους, αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν πριν τον Μάιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για να συναντηθούν πριν από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Μάιο οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας.

Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο

Η Φώφη Γεννηματά, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα, όπως το έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, "δεν βγαίνει". Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι "σκηνοθετεί τη νέα συνθηκολόγηση", δένοντας τη χώρα στις αλυσίδες της διαρκούς λιτότητας, ενώ υποστήριξε ότι είναι αόριστες υποσχέσεις τα αντίμετρα.

Ξεκίνησε η δίκη Καρούζου

Η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Ιωάννη Καρούζο, άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή και τη σύζυγό του Ρεββέκα Σκαφτούρα σχετικά με τις αγορές ακινήτων ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μοσκοβισί: «Ισορροπημένη» η συμφωνία της Δευτέρας στο Eurogroup

Εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.