ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τσακαλώτος: Η β΄ αξιολόγηση θα προχωρήσει πολύ γρήγορα

Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση «θα προχωρήσει πολύ γρήγορα», εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν των εργασιών του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin).

Σχεδόν 3% υποχωρεί ο Nikkei λόγω των φόβων περί Brexit

Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, που άρχισε τη συνεδρίασή του με άνοδο, άλλαξε κατεύθυνση και πλέον υποχωρεί κατά σχεδόν 3%, καθώς οι επενδυτές, μοιάζουν να καταλαμβάνονται από αβεβαιότητα εξαιτίας του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σχέδιο για «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη», όπως την έχει προσδιορίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έρχεται η «δήλωση πλούτου» για αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων

Από «ακτινογραφία» ετοιμάζονται να περάσουν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών μετρητά - καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα, Ι.Χ., τιμαλφή, επενδύσεις, έργα τέχνης, καθώς πυρετωδώς σχεδιάζεται η νέα «δήλωση πλούτου».

Μοσκοβισί: Ελάφρυνση χρέους με δύο «κόκκινες γραμμές»

Μία συμφωνία για την Ελλάδα στο Εurogroup της 24ης Μαΐου θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους, το οποίο θα πρέπει να ελαφρυνθεί, δήλωσε στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο France Info, ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με το χρόνο να τελειώνει

Αρχίζουν σήμερα εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα, χωρίς το ΔΝΤ, οι εκπρόσωποι του οποίου αναμένονται αύριο Τετάρτη. Το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα των διαπραγματευτών θα αναχωρήσει για τη συνεδρίαση του Eurogroup το πρωί της Παρασκευής στην Ολλανδία.

Βαθμιαία απελευθέρωση «κόκκινων» δανείων

Μετά την πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα -από το 23% στο 24%-, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τρίτο πακέτο μέτρων της α’ αξιολόγησης (αυτό με τους έμμεσους φόρους), η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να «υποδεχτεί» ξανά σήμερα στην Αθήνα τους θεσμούς με συμβιβαστική διάθεση και για το μείζον θέμα της πώλησης των «κόκκινων» δανείων.