REUTERS

Τον κώδωνα του κινδύνου για την βρετανική οικονομία κρούει η S&P λόγω Brexit

Τον κώδωνα του κινδύνου εξακολουθεί να κρούει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s για τις επιπτώσεις στην οικονομία της Βρετανίας από το δημοψήφισμα, διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις του Ιουλίου για επιβράδυνση ανάπτυξης από 1,8% φέτος στο 1% το 2017 και το 1,1% το 2018.

Ντομπρόβσκις: Προβληματική η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων τραπεζικών κανόνων

Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων τραπεζικών κανόνων, την οποία συζητούν οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και άλλες μεγάλες οικονομίες, κινδυνεύει να επηρεάσει αρνητικά τις ευρωπαϊκές τράπεζες και πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στο 32,2% το ποσοστό φτώχειας στην Αργεντινή

Σχεδόν ένα τρίτο του πληθυσμού της Αργεντινής ζει σε επίπεδο φτώχειας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες στα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη φτώχεια που εκδόθηκαν μετά από τρία χρόνια, και τα οποία δείχνουν τη δυσκολία της χώρας να φτάσει τον στόχο του "μηδέν φτώχεια" που έχει θέσει ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.

Νέα σκληρά μηνύματα και «πάγο» στις προσδοκίες της Αθήνας για έξοδο του ΔΝΤ "βάζει" ο Σόιμπλε

Νέα σκληρά μηνύματα στην Αθήνα και «πάγο» στις προσδοκίες για έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα βάζει ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι «τα επιτόκια και οι πληρωμές δόσεων δεν είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να βάλει φρένο στις προσδοκίες για μεσοπρόθεσμη λύση για το χρέος.

Yellen: Οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά για τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ μετά την κρίση

Για σημαντική βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, μίλησε σήμερα η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen

Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο ρύπων της VW

Η έκταση και το βάθος του σκανδάλου εξαπάτησης στις εκπομπές ρύπων της Volkswagen λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις. Τελευταία εξέλιξη είναι η παραίτηση του Στέφαν Κνιρς, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi (μέλους του ομίλου Volkswagen) και υπεύθυνος ως μηχανικός του βραχίονα ανάπτυξης της εταιρείας.

Οpec: Υπέρ ενός παγώματος στη παραγωγή πετρελαίου τάσσονται τα ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν σήμερα ότι θα ταχθούν υπέρ ενός παγώματος στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές, ενώ εκπρόσωποι κάποιων χωρών στον ΟΠΕΚ προέβλεψαν ότι η συνάντηση των πετρελαιοεξαγωγικών χωρών στην Αλγερία αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε και πάλι να οδηγήσει σε συμφωνία για περιορισμό της προσφοράς.

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα αναγκάστηκε να υποστεί σκληρότερη λιτότητα λόγω του λαϊκισμού Τσίπρα

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να υποστεί πιο σκληρή λιτότητα από ότι θα ήταν αναγκαίο, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis.

Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Ραχόι στις εκλογές της Γαλικίας

Επικράτησε στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές της ισπανικής αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι με απόλυτη πλειοψηφία, όπως μαρτυρούν τα πρώτα exit poll.

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο QE της ΕΚΤ

Η διάθεση μεταξύ των αξιωματούχων για μια μεγάλη στροφή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι χαμηλή, οπότε η όποια αλλαγή θα είναι μια προσαρμογή του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο συνομιλίες με έξι πηγές μέσα ή κοντά στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.