ΣΚΑΪ

Ναυτιλιακοί πράκτορες: Στέλνουμε την κρουαζιέρα στην Τουρκία

Σήμα κινδύνου για την ελληνική κρουαζιέρα, και κατ’ επέκταση για τον ελληνικό τουρισμό, εκπέμπουν οι ναυτιλιακοί πράκτορες, καθώς η απεργία των λιμενεργατών «εκτρέπει» τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά σε Βόλο, Λαύριο ή και Τουρκία.

Κατρούγκαλος: "Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα"

Αd hoc (επί τούτω) επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Επιπλέον φόρο στη βενζίνη -πέραν του 24% στον ΦΠΑ και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης- για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έχει προτείνει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

Ένα ακόμη βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας -Ρωσίας σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έγινε την Παρασκευή κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σταθάκης: ΕΚΑΣ και εγγυημένα κόκκινα δάνεια παραμένουν «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων

Το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα συμπληρωματικά «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ψήφιση όλων των επιπλέον μέτρων ως την Κυριακή 22 Μαΐου θέλει η κυβέρνηση

Ως την επόμενη Κυριακή, 22 Μαΐου, πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα περαιτέρω μέτρα, που θα περιλαμβάνει έμμεσους φόρους, «κόκκινα» δάνεια και τον περίφημο αυτόματο «κόφτη» δαπανών.

Τα μέτρα τώρα, το χρέος το 2018

Να καταλήξει στις λεπτομέρειες για τους έμμεσους φόρους και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστούν και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα επιχειρήσει το Euroworking Group που θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου σήμερα.