MARKETNEWS

American Music Awards: Η Ariana Grande «καλλιτέχνης της χρονιάς»

Η ετήσια τελετή απονομής των Αμερικανικών Μουσικών βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες, με πλήθος αστέρων να ερμηνεύουν στη σκηνή μεγάλες επιτυχίες τους, συνεχίζοντας έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1973 ως εναλλακτικός των αμερικανικών μουσικών βραβείων Grammy. Τα ΑΜΑ επιλέγονται μέσω της online ψηφοφορίας του κοινού.

Trump: Αλλάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Οι επιλογές προσώπων που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται ότι επιβεβαιώνουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, προσανατολίζοντας την αμυντική πολιτική, αλλά και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον Τραμπ, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

JPMorgan & Citi στην κορυφή της λίστας των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών

Η Citi βρίσκεται πλέον μαζί με την JPMorgan στην κορυφή της λίστας των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών για τις συστημικά σημαντικές τράπεζες, αντικαθιστώντας την HSBC, γεγονός που σημαίνει ότι η αμερικάνικη τράπεζα θα πρέπει να διατηρεί επιπλέον κεφάλαια από το 2019 για να βοηθήσει στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κατερίνα Μάρκου - "Ασφυκτιώ πλέον μέσα στο Ποτάμι"

«Ασφυκτιώ μέσα στο Ποτάμι…» δηλώνει η Κατερίνα Μάρκου σε επιστολή της γραμμένη – γραμμένη στον πρώτο ενικό – προς τον Σταύρο Θεοδωράκη ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή της. Το Ποτάμι μένει με 9 βουλευτές, καθώς είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση των Χάρη Θεοχάρη και Ιάσωνα Φωτήλα.

Το National Geographic παρατηρεί τον πλανήτη Άρη από την Αθήνα

Με τηλεσκόπια που θα στηθούν σε επτά σημεία στην Αθήνα, από το Ζάππειο ως το Περιστέρι, και από τα βόρεια ως τα νότια προάστια (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, ‘Αλιμος Παλαιό Φάληρο), η «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη ‘Αρη» ξεκινά.

Merck: 3η «Επιχορήγηση για την Καινοτομία στην Ογκολογία»

Tους αποδέκτες της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία 2016 (Grant for Oncology Innovation - GOI), οι οποίοι θα μοιραστούν επιχορήγηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για να αναπτύξουν τις αντίστοιχες ερευνητικές πρωτοβουλίες τους ανακοίνωσε η εταιρεία Merck.

Ο Ερντογάν διορίζει πρυτάνεις στα πανεπιστήμια

Η απόφαση να δοθεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η εξουσία να διορίζει τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος προκαλεί ανησυχία τόσο στους καθηγητές όσο και στους φοιτητές.

ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,4 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 9μηνο

Πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγώντην περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016, μικρότερο κατά 456 εκατ. ευρώ από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν στην εβδομάδα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, χάρη στη σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος αλλά και στην ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.

Τζανακόπουλος: «Θα περάσουμε τη β΄ αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά»

«To ΔΝΤ επιμένει για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πιστεύουμε ότι δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη β αξιολόγηση, ενώ συμπλήρωσε: «θα περάσουμε τη β αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά».