ΣΚΑΪ

Αλεξιάδης: Εξετάζεται επιπλέον φόρος στη βενζίνη για τα τέλη κυκλοφορίας

Επιπλέον φόρο στη βενζίνη -πέραν του 24% στον ΦΠΑ και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης- για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έχει προτείνει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

Ένα ακόμη βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας -Ρωσίας σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έγινε την Παρασκευή κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σταθάκης: ΕΚΑΣ και εγγυημένα κόκκινα δάνεια παραμένουν «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων

Το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα συμπληρωματικά «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ψήφιση όλων των επιπλέον μέτρων ως την Κυριακή 22 Μαΐου θέλει η κυβέρνηση

Ως την επόμενη Κυριακή, 22 Μαΐου, πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα περαιτέρω μέτρα, που θα περιλαμβάνει έμμεσους φόρους, «κόκκινα» δάνεια και τον περίφημο αυτόματο «κόφτη» δαπανών.

Τα μέτρα τώρα, το χρέος το 2018

Να καταλήξει στις λεπτομέρειες για τους έμμεσους φόρους και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστούν και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα επιχειρήσει το Euroworking Group που θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου σήμερα.

Πόθεν Έσχες: Εκατομμυριούχος ο Γιώργος Σταθάκης με τη σύζυγό του

Καταθέσεις ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου, καταγράφεται στο Πόθεν Έσχες, του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη για τη χρήση του 2012 κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Τι πρέπει να κάνει τις επόμενες 14 ημέρες η κυβέρνηση

Έχοντας 14 ημέρες στη διάθεσή της, η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το τελικό πακέτο των μέτρων και να περάσει από τη Βουλή όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να εκταμιευτεί η δόση που θα βάλει τέλος στην ταμειακή ασφυξία του Δημοσίου.

Κατρούγκαλος για «κόφτη»: Aντί να μειώσουμε συντάξεις, θα αυξήσουμε εισφορές και φόρους

«Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία (...) και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων.