ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών

«Δειλά» ανοδικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με τη βοήθεια των Eurobank και Alpha Bank ΑΛΦΑ προσπαθεί να «σπάσει» στο πτωτικό σπιράλ που συνεχίζουν και σήμερα οι μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής.

Στο 0,3% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γερμανία

Επιβράδυνση παρουσίασε η γερμανική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση επισκιάστηκε από τις αδύναμες εξαγωγές της χώρας και τις μειωμένες επιχειρηματικές επενδύσεις.

Αλεξιάδης: Έρχεται η λύση στο ζήτημα της παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ

Έρχεται η λύση για το ζήτημα της παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων υποθέσεων, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Γεροβασίλη:«Επιδιώκουμε συμφωνία διάρκειας 3 ετών»

«Η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές αν παραστεί ανάγκη. Πρέπει πρώτα όμως να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα», αναφέρει σε συνέντευξή που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική»- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ΕΚΤ: «Πράσινο φως» για επαναλειτουργία του Χ.Α.

Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έλαβε πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Plan B που κατέθεσε χθες το απόγευμα η ελληνική πλευρά σχετικά με την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου.

Μηχανισμό κρατικής χρεοκοπίας προτείνουν οι «σοφοί» της γερμανικής οικονομίας

Υπέρ της δημιουργίας ενός «μηχανισμού χρεοκοπίας» για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, τάσσεται το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη θα πρέπει να επιτρέπεται ως ύστατη επιλογή.

Οι τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τις τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το φετινό κινηματογραφικό βραβείο Lux ανακοίνωσαν την Παρασκευή, στη συνέντευξη Τύπου των «Ημερών Βενετίας», ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, Silvia Costa.

Κωνσταντοπούλου: Πραξικόπημα που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί

Στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.