ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα και έως 20/8 η διαπραγμάτευση με θεσμούς

Με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου αρχίζει αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ξεκίνησε η αποπληρωμή των οφειλών σε ΔΝΤ, ΕΚΤ

Tο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο ΔΝΤ, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Επίσης, καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ (συν τόκοι), που λήγει σήμερα, καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η Wall Street

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με μόνο τον Nasdaq +0,56% να κινείται ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα των εισηγμένων του, τα οποία είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα

Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τόνισε σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Ν.Δ.

Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street

Ανακάμπτουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά την έντονη χθεσινή πτώση, καθώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν να οδεύουν προς μία λύση της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο.

Στις 15:00 το νέο ραντεβού Τσίπρα - Γιούνκερ

Η χθεσινή σύντομη συνάντηση του προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βοήθησε στην αποκατάσταση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σαμαράς: Φέρνουν χειρότερη συμφωνία μέσα στο μνημόνιο ή χρεοκοπία

Κυβέρνηση των μη αποφάσεων, που εγκυμονεί ανεξέλεγκτα ατυχήματα, χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Όπως είπε, στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών απαιτουνται αποφάσεις ευθύνης και αλήθειες, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει τις ευθύνες της.

Κοτζιάς - Τσαβούσογλου: Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη θαλάσσια ασφάλεια

Σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη θαλάσσια ασφάλεια συμφώνησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Άγκυρα.

Βαρουφάκης: Δύο οι συντελεστές ΦΠΑ – περικοπή πρόωρων συντάξεων

Τη θέσπιση δύο συντελεστών ΦΠΑ, έναν χαμηλό για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία και έναν υψηλό για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Συνέδριο European Business Summit.