ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μηχανισμό κρατικής χρεοκοπίας προτείνουν οι «σοφοί» της γερμανικής οικονομίας

Υπέρ της δημιουργίας ενός «μηχανισμού χρεοκοπίας» για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, τάσσεται το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη θα πρέπει να επιτρέπεται ως ύστατη επιλογή.

Οι τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τις τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το φετινό κινηματογραφικό βραβείο Lux ανακοίνωσαν την Παρασκευή, στη συνέντευξη Τύπου των «Ημερών Βενετίας», ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, Silvia Costa.

Κωνσταντοπούλου: Πραξικόπημα που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί

Στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Γεροβασίλη: Μετά τα προαπαιτούμενα και έως 20/8 η διαπραγμάτευση με θεσμούς

Με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου αρχίζει αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ξεκίνησε η αποπληρωμή των οφειλών σε ΔΝΤ, ΕΚΤ

Tο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο ΔΝΤ, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Επίσης, καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ (συν τόκοι), που λήγει σήμερα, καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η Wall Street

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με μόνο τον Nasdaq +0,56% να κινείται ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα των εισηγμένων του, τα οποία είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα

Δεν υπάρχει συνταγματικός τρόπος για να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τόνισε σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Ν.Δ.

Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street

Ανακάμπτουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά την έντονη χθεσινή πτώση, καθώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν να οδεύουν προς μία λύση της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο.

Στις 15:00 το νέο ραντεβού Τσίπρα - Γιούνκερ

Η χθεσινή σύντομη συνάντηση του προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βοήθησε στην αποκατάσταση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.