MARKETNEWS

Το ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας

Σύμφωνα με την Capital Economics, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξουν είτε με την υποστήριξη του ΔΝΤ είτε χωρίς. Η Ελλάδα φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με το σενάριο του Grexit.

Ο Γ. Κουμουτσάκος στο MN: «Να μη γίνει το Κυπριακό όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας»

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας στη «σκιώδη» κυβέρνηση, διπλωμάτης με μεγάλη εμπειρία(υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αλβανίας, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών) μιλάει στο MarketNews.gr για το Κυπριακό.

Ρεκόρ αφίξεων έκανε ο ελληνικός τουρισμός με παραπάνω από 27,5 εκατομμύρια επισκέπτες

Ο ελληνικός τουρισμός έσπασε κάθε ρεκόρ αφίξεων με ένα νούμερο που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της MacKinsey που είχε παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το 2013 και έκανε λόγο για διεθνείς αφίξεις από 22 έως 24 εκατομμύρια το 2020.

Οκτώ επιζώντες στο ξενοδοχείο που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα

Οκτώ επιζώντες εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano στην ορεινή Ιταλία που καταπλακώθηκε από χιονοστιφάδα. Η προσπάθεια απεγκλωβισμού τους είναι σε εξέλιξη και ο αξιωματούχος της Πυροσβεστικής που βρίσκεται εκεί δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «είναι ζωντανοί και τους μιλάμε».

Η RSM Ελλάδος βράβευσε τους 38 National Champions για τα European Business Awards

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Κύριος Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος απηύθυνε ομιλία και συμμετείχε στην απονομή των βραβείων μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RSM Ελλάδος, Κύριο Άθω Στυλιανού, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των European Business Awards, ΚύριοAdrian Tripp και τον Charge d’Affaires της Βρετανικής Πρεσβείας, Κύριο Andrew Staunton.

FT: "ελληνική τραγωδία" - τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα

Την κατάσταση στην Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει "ελληνική τραγωδία" επιχειρεί να περιγράψει άρθρο του FT Magazine, σημειώνοντας ότι "αν και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά αρκετών στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα".

Citi: Περαιτέρω καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα θα φέρουν οι πρόωρες εκλογές

Τη νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ που δείχνει 14% προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η Citigroup σε νέο της report και όπως επισημαίνει παρά την χαμηλή αξιοπιστία των ελληνικών πολιτικών δημοσκοπήσεων, όλες τους δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πίσω από την Ν.Δ, κατά περίπου 15%.

UBS: Η επόμενη μέρα του Donald Trump στον Λευκό Οίκο

Καθώς ο Donald Trump ετοιμάζεται να μετακομίσει από τον Trump Tower στο Λευκό Οίκο ως 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι επενδυτές είναι επίσης αβέβαιοι (και νευρικοί) σχετικά με το πώς οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, αυτό επισημαίνει σε νέο της report η UBS.

Οριακά κέρδη στο ΧΑ

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.