MARKETNEWS

Πρωτογενές πλεόνασμα €3,756 δισ. το οκτάμηνο στον προϋπολογισμό

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,798 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 980 εκατ. ευρώ.

Χωρίζουν Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ σύμφωνα με το TMZ

H Αντζελίνα Τζολί ζήτησε διαζύγιο από τον σύζυγό της Μπραντ Πιτ, σύμφωνα με τον ιστότοπο TMZ. Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας ότι το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους έπειτα από δύο χρόνια γάμου και 12 χρόνια σχέσης.

Στουρνάρας προς Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Με τη λακωνική φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν», δηλαδή ότι η σιωπή είναι καλύτερη από τα πολλά λόγια απάντησαν κύκλοι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ξεκίνησε η διεθνής σύνοδος για τη συριακή κρίση

Η διεθνής σύνοδος για τη συριακή σύγκρουση με στόχο να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη διπλωματική διαδικασία για την ειρήνη στη Συρία, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, υπό την προεδρία των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Εν αναμονή της Fed η Wall

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν στην έναρξη της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Οι νέες αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή

Ποινές φυλάκισης, οι οποίες υπερβαίνουν τα δύο χρόνια, για τη διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής, προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ομόλογα: Αποκλιμάκωση των αποδόσεων

Αφυπνίστηκε σήμερα η εγχώρια αγορά ομολόγων καθώς πραγματοποιήθηκε τζίρος αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ που συνοδεύτηκε από αγορές των ελληνικών τίτλων χρέους. Ετσι κατεγράφη αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

Πανταλάκης: Η αναδιάρθρωση της Attica Bank δεν θα είναι κάτι ευχάριστο

«Η νέα διοίκηση της Αttica Bank δεν πρόκειται στο εξής να χρηματοδοτήσει μέσο ενημέρωσης» ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας απαντώντας σε ερώτηση αν ο επιχειρηματίας και επίδοξος καναλάρχης κ. Καλογρίτσας έχει ζητήσει χρηματοδότηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης της τηλεοπτικής άδειας.

Citigroup: Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα λιτότητας στην Πορτογαλία

Η Κομισιόν απαιτεί από την πορτογαλική κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης φέτος για να διασφαλιστεί ο στόχος του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ (αναθεωρημένο πρόσφατα από το 2,2% που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως), όπως τονίζει η Citigroup σε σημερινό της note.

Στουρνάρας: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί στις χορηγήσεις δανείων από την Attica Bank

«Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής»