ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Η Ελλάδα δεν έφτασε στο τέλος του δρόμου - Η παροχολογία ανησυχεί τις Βρυξέλλες»

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να μη διολισθήσει σε επικίνδυνες προεκλογικές πρακτικές και εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί, απηύθυνε χθες ο επίτροπος Μοσκοβισί, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με ανησυχία την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Συντριπτική ήττα της Μέι - Πρόταση μομφής από τους Εργατικούς

Παρόλες τις δραματικές εκκλήσεις της Τερέζα Μέι για υπερψήφιση της συμφωνίας που σύναψε με την ΕΕ για το Brexit και τις διαβεβαιώσεις της ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η συμφωνία της, η βρετανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί πιο στενά με το κοινοβούλιο στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα το βράδυ την συμφωνία, καταφέρνοντας μία μεγάλη ήττα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Λίστα με 46 εκκρεμότητες έστειλε η Κομισιόν στην Αθήνα - στις 21/1 οι Θεσμοί στην Αθήνα

Με πλήθος εκκρεμοτήτων, σχετικών με τα 16 προαπαιτούμενα του τέλους Δεκεμβρίου, βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα της Κομισιόν, που θυμίζει μνημονιακές εποχές.

Τζανακόπουλος: Δεδομένο πως η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία

«Με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος είναι δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μανιαδάκης για Novartis: Με πίεζαν να μιλήσω για Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα

Σε πολιτική στόχευση αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Νίκος Μανιαδάκης, σημειώνοντας πως δεχόταν πιέσεις να μιλήσει για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017

Βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων (MIA).