ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησής μου από κρατικούς & παρακρατικούς παράγοντες

Για συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του από «κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες» και στοχοποίηση του κάνει λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Γιωτόπουλος, αφοί Ξηροί & Τζωρτζάτος βγαίνουν από τη φυλακή με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αιτήματα για αποφυλάκιση υπό όρους θα μπορούν να υποβάλουν από αύριο το πρωί φυλακισμένα μέλη της «17 Νοέμβρη», μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που εκτίει ποινή 17 φορές ισόβια και 25ετή κάθειρξη.

Στην φυλακή και πάλι ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή θα επιστρέψει και πάλι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που είχε καταθέσει ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

EurΑctiv: Non-paper για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Δεκατρείς χώρες της Ε.Ε., κυρίως νέα μέλη από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και η Ιταλία και η Αυστρία, καταρτίζουν ένα non-paper που θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε. των «28», σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την αξιοπιστία του μπλοκ όσον αφορά τα σχέδια της διεύρυνσης, έχοντας κατά κύριο λόγο στον νου την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, γράφει η ιστοσελίδα EurΑctiv.

FT: Σε νέα οικονομική κρίση η Αργεντινή

«Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση και από την οικονομική κρίση του 2001». Η φράση αυτή συνοψίζει τα δεινά των Αργεντινών αλλά και την ολοκληρωτική διάψευση των προσδοκιών τους από έναν πρόεδρο που εξελέγη το 2015 με την υπόσχεση να μηδενίσει τη φτώχεια στην Αργεντινή.

Eurasia: "Βλέπει" νίκη της ΝΔ - αναμένει μείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για αναθεώρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και προσπάθεια αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα βλέπει, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Eurasia ως προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών

Παρείχαν εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής, που είχαν κληθεί ως ύποπτοι από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για τις παροχές της κυβέρνησης-η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Tην ανησυχία των κρατών - μελών για τις ανακοινώσεις των παροχών του Έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.