ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υπό προϋποθέσεις η στήριξη ΗΠΑ στο πρόγραμμα ΔΝΤ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ «δεν είναι ενθουσιασμένο» με το νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά συμφώνησε να το υποστηρίξει εφόσον τηρούνταν δύο προϋποθέσεις που είχε θέσει: να είναι προληπτικό και να μην υπερβεί το ποσόν που δικαιούται η Ελλάδα.

Νέος πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση - «Προαπαιτούμενο» η αξιολόγηση

Σε «κλειδί» για την εκκίνηση του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, αλλά και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αναδεικνύεται η κινητικότητα που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

Σπεύδουν να καταγράψουν τους συμβασιούχους - αλαλούμ στα μητρώα του Δημοσίου

Εικόνα αλαλούμ αποκαλύπτει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία καλούνται φορείς και οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διορθώσουν «λάθη ή/και ελλείψεις στις καταχωρίσεις του φορέα σας στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου», δηλαδή στο μητρώο που καταγράφεται ποιοι υπηρετούν και μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο και με ποια εργασιακή σχέση.

Στον αέρα... η τρίτη αξιολόγηση

Η διαπίστωση της παταγώδους αποτυχίας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο ήρθε σαν ηχηρή καμπάνα να βγάλει την κυβέρνηση από την κατάσταση θερινής ραστώνης στην οποία εισέρχεται και να θυμίσει ότι πολύ σύντομα, από τον Σεπτέμβριο, θα βρεθεί και πάλι έναντι μιας νέας διαδικασίας αξιολόγησης.

Οι «άριστοι του Δημοσίου»... μπλόκαραν και πάλι την αξιολόγηση!

«Άκαρπη», όπως είχε διαφανεί από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή από τη διαδικασία, απέβη και η τρίτη προθεσμία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έληξε τυπικά χθες.

Πωλητήριο σε 20.000 ακίνητα, λόγω φόρων και δανείων

Πωλητήριο σε πάνω από 20.000 κατοικίες έχουν «βάλει» κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου οι ιδιοκτήτες εκείνοι που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, κυρίως δε στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου.

Σχέδιο για σταδιακή μείωση των επικουρικών της Εθνικής

Πρόταση για τη σταδιακή μείωση των επικουρικών που καταβάλλονται στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας σχεδιάζει να παρουσιάσει η διοίκηση της τράπεζας στους εργαζομένους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος από τις αρχές του 2018

Mε το συνολικό ποσόν των 375 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του 2018 και μέχρι το 2022, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) την περίοδο 2012-2015.

Δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες Ταμείων

Σημαντικά κενά, αρκετά παράδοξα και εξαιρετικά σκληρούς όρους επανένταξης στη διαδικασία που ακολουθούν ο ΕΦΚΑ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) όταν κάποιος οφειλέτης βγαίνει εκτός ρύθμισης, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη.