ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια – Αυξημένη επιφυλακή στο Αιγαίο

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή στο πρωτοσέλιδό της, σε αυξημένη επιφυλακή και στο Αιγαίο βρίσκεται η Αθήνα υπό τον φόβο πιθανής τουρκικής προβοκάτσιας σε νησίδες ή βραχονησίδες με πρόσχημα την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης σε περίπτωση εντοπισμού λέμβου με μετανάστες και πρόσφυγες.

Βέτο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Βέτο άσκησε η Ελλάδα στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο ΝΑΤΟ όπως αποφασίστηκε χθες στις Βρυξέλλες σε επίπεδο αναπληρωτών Μόνιμων Αντιπροσώπων.

Διαδηλώσεις με ανοιχτούς δρόμους - Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει ότι οι πορείες που έχουν περιορισμένους σε αριθμό διαδηλωτές θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.

ΜΟΕ: Δέσμη προτάσεων από την Αθήνα για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Υποθαλάσσιες περιοχές, τηλεφωνική γραμμή ανάμεσα στα αρχηγεία Τακτικής Αεροπορίας Λάρισας -Εσκί Σεχίρ και δυνατότητα επίλυσης πιθανών επεισοδίων στον Εβρο σε επίπεδο τοπικών διοικήσεων.

Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται μεγάλες αυξήσεις αλλά και μειώσεις

Γενναίες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα ξεπερνούν σε μέσο επίπεδο 30-35%, τουλάχιστον για το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας, αναμένεται να εισηγηθούν οι εκτιμητές ακινήτων.

Μείωση προκαταβολής φόρου με επενδύσεις - το σχέδιο της Κυβέρνησης

Την μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 30% για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή, υπό την προϋπόθεση ότι οι θεσμοί θα εγκρίνουν την χρησιμοποίηση των επιστροφών κερδών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα για χρηματοδότηση επενδύσεων.

Τον Ιανουάριο ενεργοποιείται ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός

Από τον Ιανουάριο πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον οι οφειλέτες είναι συνεπείς στις πληρωμές, θα αποδεσμεύεται κάθε μήνα σημαντικό τμήμα από τον λογαριασμό τους.