ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αίρονται και τα τελευταία εμπόδια για το Ελληνικό με απόφαση του ΣτΕ

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αίρονται πλέον και τα τελευταία εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό αφού έκρινε νόμιμες τις διαδικασίες αναφορικά με τις προβλέψεις, τις μελέτες και την οργάνωση τους για θέματα περιβάλλοντος.

Η τελευταία μεγάλη μάχη που θα δώσει ο Μάριο Ντράγκι

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ενδεχομένως αυτήν την εβδομάδα να πάρει μια γεύση για το πώς θα πάνε τα πράγματα όταν αναλάβει καθήκοντα. Ο Μάριο Ντράγκι, τον οποίο θα διαδεχθεί, καλείται να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις των συνεργατών του για το επόμενο πακέτο μέτρων στήριξης, το τελευταίο της θητείας του.

Οι πέντε µειώσεις φόρων που «κλείδωσαν» για το 2020 - ποια η στάση των Θεσμών

Το σχέδιο για τις ελαφρύνσεις που θα επιδιώξει η κυβέρνηση να εφαρμοστούν από το 2020 καταστρώνουν στο οικονομικό επιτελείο και στο Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις στην περίπτωση που οι συζητήσεις με τους θεσμούς δυσκολέψουν.

Κομβικός μήνας ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο με ημερομηνίες-σταθμούς

Κομβικός μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο, με ημερομηνίες- σταθμούς για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού και τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Διευκόλυνση της αποδοχής κληρονομιάς σχεδιάζει η Κυβέρνηση - θετικοί οι Θεσμοί

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση μέσω αναθεώρησης της πάγιας ρύθμισης χρεών προς την Εφορία.

Τη σταδιακή μείωση των εντόκων γραμματίων σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΔΔΗΧ έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την ανάγκη να υπάρξει σταδιακή μείωση της έκθεσης στα ελληνικά έντοκα, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στα 15,3 δισ. ευρώ, με την πλειονότητα των τίτλων να την κατέχουν ξένοι επενδυτές.