ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Κουτεντάκης: «Καμπανάκι» για τα αναδρομικά - εκπλήρωση των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων

Αισιόδοξος ότι το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το 2018 μπορεί να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ με αποτέλεσμα να καθίσταται εφικτή η διανομή έκτακτου μερίσματος και φέτος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης παρουσιάζοντας την έκθεση του γ’ τριμήνου της φετινής χρονιάς.

Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται

Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλοι οι σοβαροί αναλυτές και αξιωματούχοι της Ε.Ε. επιβεβαιώνουν πως δεν είναι θετικό μέτρο να κάνεις περικοπή συντάξεων σε μια κοινωνία η οποία είναι στο ξεκίνημα μίας πορείας οικονομικής ανάκαμψης».

UEFA: Έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις έρευνες για το Financial Fair Play (FFP)

Έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις έρευνες για το Financial Fair Play (FFP) φέρεται πως είναι η UEFA, ύστερα από τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με τα οικονομικά των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

ΕΛΠΕ: Στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού ο ενεργειακός μετασχηματισμός

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ υιοθετεί τους στόχους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και προωθεί δυναμικά τον ενεργειακό μετασχηματισμό, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και εκτελεστικό μέλος δ.σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Γιώργος Αλεξόπουλος.

EBRD: Στο 2,2% η ανάπτυξη το 2018 - στο 2,3% το 2019 - «καμπανάκι» για μεταρρυθμίσεις & επενδύσεις

Μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας κατά 2,2% για το 2018 και κατά 2,3% για το 2019 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε έκθεσή της για της περιφερειακές οικονομικές προοπτικές, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τη χώρα μας σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεσή της τον Μάιο.

Πότε επιστρέφονται οι εισφορές επαγγελματιών

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές των μη μισθωτών από την 1/1/2017 και μετά συμψηφίζονται μέσω της διαδικασίας της ετήσιας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να εξαχθεί το τελικό ετήσιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να είναι χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό.

Draghi προς κράτη μέλη: Τηρήστε τους δημοσιονομικούς κανόνες

Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, αλλά αναγνώρισε ότι αβεβαιότητες και αδυναμίες ρίχνουν αυτή τη στιγμή τη σκιά τους στις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία. Κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς κανόνες.