ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Draghi: Ο πληθωρισμός συγκλίνει προς τον στόχο της ΕΚΤ μεσοπρόθεσμα

Περισσότερες ενδείξεις για την άνοδο του πληθωρισμού περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι μόνο όταν αυτές έρθουν θα λήξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μοσκοβισί: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και μετά την 20η Αυγούστου

Μήνυμα στο ΔΝΤ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να είναι μεν συγκρατημένες στις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, αυτές να μην απέχουν από την πραγματικότητα.

Στο 25% υπολογίζουν τραπεζικά στελέχη τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

To ακριβές ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών θα αποκαλυφθεί στην πορεία του χρόνου, δείχνει όμως να είναι μεγαλύτερο από ότι αρχικές εκτιμήσεις που το υπολόγιζαν στο 15-20% του συνολικού χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων. Αυτό υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιτελικό τραπεζικό στέλεχος με συνολική γνώση της αγοράς.

Τουσκ: «Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι «κακοί» ενώ είναι εύκολο να τους χάσεις»

Στην αντεπίθεση έναντι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι «κακοί, ενώ είναι εύκολο να τους χάσεις».

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για μισθωτούς-συνταξιούχους

Προ των πυλών βρίσκεται η θέσπιση νέας ευνοϊκής ρύθμισης σε έως και 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν προς την εφορία, αυτή τη φορά, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς θετικά εμφανίζονται και τα στελέχη της τρόικας κατά τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Λαγκάρντ: «Kανείς δεν κερδίζει σε έναν εμπορικό πόλεμο - οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ θα είναι σοβαρές»

Kανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από έναν εμπορικό πόλεμο προειδοποιεί η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Κλειστές» οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής για τη Novartis

Τήρηση της αρχής της μυστικότητας των συνεδριάσεων αποφάσισε η πλειονότητα των μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis κατά την πρώτη συνεδρίασή της.

Βίζερ: «Θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης» - θα λειτουργήσει ως «μαξιλάρι ασφαλείας»

Η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη για την Ελλάδα αν υπήρχε ένα «δίχτυ ασφαλείας» όπως η προληπτική γραμμή στήριξης υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ μιλώντας στο 3ο οικονομικό forum των Δελφών.