ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στα 14 δις οι άμεσοι φόροι έως τα τέλη του έτους

Σημαντικές είναι για το επόμενο διάστημα οι υποχρεώσεις όλων των φορολογουμένων, καθώς ο «λογαριασμός» για την επίτευξη των στόχων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα βαρύς, με δεδομένο ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2020.

Nέο deal της Εθνικής για τα κόκκινα δάνεια - Στα 900 εκατ. η αξία του χαρτοφυλακίου

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε συμφωνία για την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Symbol) με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε κοινοπραξία των Centerbridge Partners, LLP και Elliott Advisors (UK) Limited.

«Φουσκωμένο» το εμπορικό πλεόνασμα της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ

Την ώρα που «μαίνεται» ο εμπορικός πόλεμος και οι ΗΠΑ στρέφουν τα βέλη τους εναντίον των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2019, ενώ διευρύνθηκε και το έλλειμμα της Ε.Ε. με την Κίνα, στοιχεία που αναμένεται να φουντώσουν περισσότερο την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις.

Η Ελλάδα 4η χώρα στην Ευρώπη στους φόρους ακίνητης περιουσίας & φυσικών προσώπων

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των «πρωταθλητριών» χωρών της Ευρώπης στους φόρους, με την κυβέρνηση να στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα φορολογικά έσοδα για να γεμίσει τα ταμεία του κράτους, σύμφωνα με το Tax Foundation.

Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με τους Δανειστές - οι στρατηγικοί κακοπληρωτές στο επίκεντρο

Μάχη με τον χρόνο και τις αντιρρήσεις των θεσμών -ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει το νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Πετρόπουλος: Για χρέη από €6.000 και πάνω η ρύθμιση των 120 δόσεων

Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στη "Ναυτεμπορική" εξηγεί ποιους αφορά η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο.