REUTERS

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων η τουρκική λίρα

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων κινείται σήμερα Τετάρτη η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου κι ενώ επίκειται η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο.

Τζόνσον: Πάμε για Brexit χωρίς συμφωνία

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμασθεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να διαπραγματευθεί σοβαρά και, έτσι, αν οι δεν αλλάξουν πορεία, δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Κίνα: $6 δισ. από την έκδοση ομολόγου στην αμερικανική αγορά

Η Κίνα άντλησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια με μία έκδοση ομολόγου στο αμερικανικό νόμισμα, η οποία διατέθηκε για πρώτη φορά σε Αμερικανούς επενδυτές, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που εξέτασε το Reuters.

Γερμανία: Στο 5,4% η ύφεση φέτος

Με πιο αργό ρυθμό από ό,τι έχει προβλεφθεί θα αναπτυχθεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οικονομικά ινστιτούτα και την εκτίμηση που δημοσίευσαν την Τετάρτη.

Huawei: «Βγάζει στο σφυρί» τη θυγατρική της Honor

Η Huawei Technologies Co Ltd βρίσκεται σε συνομιλίες με την Digital China Group Co Ltd και άλλους «μνηστήρες» για να πουλήσει τμήματα της μονάδας κινητών Honor σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 25 δισεκατομμύρια γιουάν (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν στο Reuters άτομα με γνώση του θέματος.

Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 4,5% στο γ΄3μηνο

Το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,5% τους 3 μήνες έως τον Αύγουστο, από 4,1% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, πριν από το τέλος του κυβερνητικού προγράμματος για την προστασία των θέσεων εργασίας από τον κορωνοϊό.

JP Morgan: Αναμένει μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία

Η επιδείνωση των προοπτικών για τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως, θα αναγκάσει τον ΟΠΕΚ να αναθεωρήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής του ορυκτού καυσίμου, όπως επισημαίνει σε ερευνητικό σημείωμα η JP Morgan.

ΔΝΤ: Στο 5,8% η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Βραζιλίας το 2020

Η οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,8% το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που πάντως είναι πιο αισιόδοξες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν γινόταν λόγος για υποχώρησή του κατά 9,1%.

ΔΝΤ: Στην Αργεντινή κλιμάκιο για τη διαπραγμάτευση του δανείου των $57 δισ.

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μεταβεί στην Αργεντινή την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό οι δύο πλευρές να διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του μη εξυπηρετούμενου δανείου ύψους 57 δισ. δολαρίων, όπως ανέφερε χθες Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας της Μάρτιν Γκάζμαν.

ΗΠΑ: Στα $82,9 δισ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Αύγουστο

Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα προϊόντων Ηνωμένων Πολιτειών τον Αύγουστο, με τις εισαγωγές να αυξάνονται, καθώς οι επιχειρήσεις «χτίζουν» ξανά τα αποθέματά τους, τα οποία εξαντλήθηκαν όταν η πανδημία του κορωνοϊού ενίσχυσε τη ροή των προϊόντων.