To ευρώ ανέκαμψε από το 1,2770, επίπεδο που διαπραγματευόταν κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, για να διατηρήσει το εύρος διακύμανσης της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, το ενιαίο νόμισμα μπορεί να μην καταφέρει να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια δεδομένου ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση.

Η ανεργία αναμένεται να σημειώσει νέο επίπεδο ρεκόρ στο 12,0% το Φεβρουάριο, η συνεχιζόμενη επιδείνωση της αγοράς εργασίας μπορεί να επηρεάσει ακόμα περισσότερο τις προοπτικές της ανάπτυξης, ενώ ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθεί στο 1,6% το Μάρτη, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010.

Με την οικονομική επιβράδυνση να απειλεί τη σταθερότητα των τιμών, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, μπορεί να παρουσιάσει μια ακόμα πιο απαισιόδοξη εικόνα για την οικονομία κατά την ανακοίνωση των επιτοκίων στις 4 Απριλίου και ενδεχομένως ένας μεγαλύτερος αριθμός αξιωματούχων της να δείξει προθυμία για να μείωση του επιτοκίου σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα ώστε να εξέλθει της ύφεσης η οικονομία. Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στα έκτακτα μέτρα στήριξης με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να προσπαθούν να βάλουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να παραμένουν κλειστές λόγω Δευτέρας του Καθολικού Πάσχα, το EURUSD μπορεί να διατηρήσει το συγκεκριμένο εύρος και να κινηθεί πλάγια τις επόμενες 24 ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να υποχωρήσει προς το 23,6% της διόρθωσης Fibonacci από τα υψηλά του 2009 στα χαμηλά του 2010 γύρω από το 1,2640-50 αν οι προκύπτουσες θεμελιώδεις εξελίξεις στην Ευρωζώνη τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες για μεγαλύτερη νομισματική στήριξη.

Facebook Comments