…Μεγάλες εντολές χθες σε ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στα 10,41 χαμηλό ο πρώτος, στα 10,07 η δεύτερη…

…Φθηνή αγορά, με πολιτικό ρίσκο το Χ.Α., κατά την Saxo bank, με την μεταβλητότητα μεγάλη, αλλά η ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος των αγοραστών με πιθανά κέρδη για φέτος 15 με 20%. Διόλου άσχημα, αρκεί συνεδριάσεις όπως η χθεσινή, που παίζουν με τα τεχνικά όρια και την υπομονή μας να μην ξανάρθουν…

…Οι έχοντες ρευστότητα μπορούν να δουν φέτος την αγορά συναλλάγματος…

…Σύμφωνα με την Saxo bank λοιπόν, οι προτάσεις για την αγορά συναλλάγματος κατά το Α Τρίμηνο του 2014, περιλαμβάνουν θέσεις αγοράς στις ισοτιμίες δολάριο ΗΠΑ-δολάριο Καναδά (USD-CAD), δολάριο ΗΠΑ-ιαπωνικό γιεν (USD-JPY) και λίρα Αγγλίας-δολάριο Νέας Ζηλανδίας (GBP-NZD).

…Η επενδυτική τράπεζα συστήνει ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν οι επενδυτές την αγορά του χρυσού.  Το 2014 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τα εμπορεύματα, με τον κίνδυνο για ακόμα χαμηλότερες τιμές να παραμένει. Η ζήτηση έχει σταθεροποιηθεί, καθώς η ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίας, εξαιρουμένης της Κίνας, έχει υποχωρήσει.

…H αγορά ενέργειας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιθανότητα η προσφορά για αργό πετρέλαιο να ξεπεράσει τη ζήτηση, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία -εν μέρει λόγω και της αύξησης της παραγωγής από χώρες εκτός ΟΠΕΚ- και την τιμή του αργού πετρελαίου Brent να υποχωρεί στα επίπεδα των 105 δολαρίων ανά βαρέλι. Μετά από τις πρώτες απώλειες για τον χρυσό μέσα στο 2013, έπειτα από 13 χρόνια, η Saxo Bank είναι επιφυλακτικά αισιόδοξη για τις προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου μέσα στο 2014, μετά από τη σταθεροποίηση του στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά που αναμένεται κατά το Α Τρίμηνο.

…Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΜΕΧΑ έχει εκλογές. Ο νυν πρόεδρός του κ. Σπ. Κυρίτσης για να διεκδικήσει και πάλι το χρήσμα παραιτήθηκε από την Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ και ανέλαβε θέση Δ.Σ. στην Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ. Θα κατέβει και ο πρώην πρόεδρος κ. Αλ. Μωραϊτάκης.

…Ακολουθείστε την York Capital και μείνετε long στην μετοχή της Πειραιώς αλλά και στα warrants της Alpha Bank. Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανάλυσή της η Exotix τονίζοντας ότι στα ομόλογα εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ των warrants που είναι συνδεδεμένα με το ελληνικό ΑΕΠ.

…Σε γενικές γραμμές, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση και ο καλύτερος τρόπος, με σταθμισμένο ρίσκο,  για να κερδίσει κανείς με δεδομένη την ευρύτερη ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

…Σύμφωνα με την Exotix, οι τράπεζες παραμένουν ο πιο ευνοημένος τομέας και τοποθετεί την Τράπεζα Πειραιώς στο Top 10.

…Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου ανά μετοχή στα 16,8 ευρώ από 12,7 προχωρά η Αlpha Finance σε σημείωμα με σημερινή ημερομηνία, διατηρώντας τη σύσταση outperform. Η αύξηση της τιμής στόχου οφείλεται στη βελτίωση του κανονιστικού περιβάλλοντος και στην προοπτική της μερικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, γεγονός που θα ξεκλειδώσει την αξία και ίσως οδηγήσει σε σημαντική επαναξιολόγηση.

…Ο οίκος αναμένει αύξηση των κερδών ανά μετοχή πάνω από 200% το 2014, κυρίως λόγω της μείωσης στα κόστη. Όπως σημειώνει, η ΔΕΗ μπορεί να διαπραγματευτεί 0,6 φορές τη λογιστική της αξία από 0,4 φορές αυτή τη στιγμή. Εκτιμά δε ότι η ΔΕΗ μπορεί να αποκομίσει τουλάχιστον 1 δισ. από την πώληση του 30% των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική χώρα το 2015 και ότι τα EBITDA το 2016 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ το 2014 και την πώληση του 17% του μεριδίου που κατέχει το Δημόσιο  στη ΔΕΗ το 2016, η επιχείρηση αναμένεται να λάβει νέα μορφή, αναφέρει η έκθεση.

 

ΧΣ

Facebook Comments