Δύο περίπου εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βαρκελώνη, οι ιταλικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα με αφορμή τις απειλές που, όπως όλα δείχνουν, διατύπωσε το Ισλαμικό Κράτος για τρομοκρατική ενέργεια στο ιταλικό έδαφος. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι ενημέρωσε την ιταλική κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα γενικευμένης προληπτικής επιχείρησης της ιταλικής αστυνομίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η επιχείρηση ονομάστηκε «τελευταίο μίλι». Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη, στην Ιταλία, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν σημαντικά. Από τις 27 μέχρι τις 30 Αυγούστου, η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε 27.000 φορτηγά, λεωφορεία και βαν.

Μινίτι: «Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας»

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά την επιχείρηση αυτή, 157 φορτηγά κατασχέθηκαν και 24 άτομα συνελήφθησαν, κυρίως για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Σε 114 περιπτώσεις, ασκήθηκαν διώξεις. Με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία δείχνει ότι συνεχίζει το έργο πρόληψης, για να μπορέσει να αποφευχθεί τρομοκρατικό χτύπημα. Μέχρι τώρα, είναι η μόνη μεγάλη χώρα της Ευρώπης στην οποία δεν έχει λάβει χώρα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Στις κύριες οδούς των μεγάλων πόλεων, τις τελευταίες ημέρες έχει περιορισθεί αυστηρά η πρόσβαση, σε φορτηγά και λεωφορεία. Και στην Ρώμη, στην οδό που οδηγεί στην Ρωμαϊκή Αγορά και στο Κολοσσαίο, τοποθετήθηκαν τσιμεντένια φράγματα. Το ίδιο θα ισχύσει και για την πιο κεντρική εμπορική οδό της πόλης την Βια Ντελ Κόρσο.

«H μέθοδός μας προβλέπει αύξηση των ελέγχων και ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Ιταλία έχει δυο πολύτιμες εμπειρίες: την μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και εκείνη κατά της μαφίας. «Μπορεί να μας προστάτεψε, έως τώρα, το καλό άστρο της Ιταλίας, αλλά εμείς συνεχίζουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας», τονίζει ο Μάρκο Μιννίτι.

Facebook Comments