Στην εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο και από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται αφενός στην επίτευξη των στόχων στα έσοδα και αφετέρου στην υπέρβαση των στόχων, στο σκέλος των πρωτογενών δαπανών.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι βιώσιμο» τόνισε.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, είπε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και πρόσθεσε ότι η ύφεση επιβραδύνεται, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται, οι διαθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται και το κόστος δανεισμού μειώθηκε.

Επίσης, σημείωσε ότι οι τιμές αρχίζουν να ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στον περιορισμό της ζήτησης και του κόστους εργασίας, γεγονός, που όπως συμπλήρωσε, οδηγεί στην σταδιακή βελτίωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και σε μια καλύτερη αφετηρία ανάκαμψης, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο που γινόταν η εκδήλωση, διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Facebook Comments