Πτωτικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα και η μεταβλητότητα στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών συνεχίζουν να περιορίζουν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Με τη Federal Reserve να αναμένεται να εμμείνει στο πρόγραμμα μείωσης των έκτακτων μέτρων στήριξης αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές φοβούνται για νέες αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές και, συνεπώς, νέες πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές που έχουν έκθεση στις αγορές αυτές.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,4% στις 1.296,53 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, ο δείκτης έχει καταγράψει απώλειες σχεδόν 4%.

Βουτιά 12% σημειώνει η μετοχή του βρετανικού ομίλου ενέργειας BG, ο οποίος προειδοποίησε ότι η παραγωγή του κατά την φετινή και την επόμενη χρονιά θα διαμορφωθεί χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Πτώση σχεδόν 6% σημειώνει και ο τίτλος της Vodafone, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής AT&T ότι δεν σχεδιάζει να εξαγοράσει τον βρετανικό όμιλο.

Facebook Comments