Ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων ασκήθηκε σε βάρος του αδελφού και της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις.

Το ίδιο αδίκημα αντιμετωπίζουν και η διαχειρίστρια καθώς και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας  «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως διευθύνων σύμβουλος.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρατούνται μέχρι αύριο οπότε και θα οδηγηθούν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

 

(upd) Για χρέη που αφορούν οίκο ευγηρίας που διατηρεί η οικογένεια Γιακουμάτου στην περιοχή του Ψυχικού συνελήφθησαν, τη Δευτέρα, η σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη, όπως και ο αδερφός του βουλευτή.

Σε έλεγχο που έγινε από την οικονομική αστυνομία στον οίκο ευγηρίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας.

Η σύζυγος του γαλάζιου βουλευτή, Ελένη και ο αδελφός του, Δημήτρης, που συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οδηγήθηκαν το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε εκέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, εκτός από τη σύζυγο και τον αδελφό του κ.Γιακουμάτου, προσήχθησαν ο λογιστής της επιχείρησης και η υπεύθυνη λειτουργίας της επιχείρησης, για φορολογικές παραβάσεις σε ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού ΣΚΑΪ, η υπόθεση αφορά φοροδιαφυγή 24.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μια μικρή φορολογική παράβαση για την οποία δεν κληθήκαμε ποτέ, ούτε ενημερωθήκαμε για να δώσουμε εξηγήσεις. Αυτό είναι το έγκλημα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.

Τέλός, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο κατηγορούμενοι.

Facebook Comments