Την αντιμετώπιση της ανεργίας έθεσε ως προτεραιότητα για το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

«Τα προγράμματα αυτά είναι μόνον η αρχή» είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ, που απευθύνονται σε 440.000 ωφελούμενους, με τον κ. Σαμαρά να κάνει λόγο για δημιουργία 440.000 ευκαιριών απασχόλησης.

Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee), και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι η μακροχρόνια ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα. «Τελείωσε η ανάπτυξη με δανεικά» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως σύντομα η μάχη κατά της γραφειοκρατίας θα γενικευτεί παντού.

Ανέφερε ακόμη ότι «αυτά που εξαγγέλλονται είναι μόνο η αρχή», καθώς όπως παραδέχθηκε, η κοινωνία έχει πολλές πληγές και απαιτούνται πολλές παρεμβάσεις.

Επανέλαβε ακόμη ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και διαβεβαίωσε ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι να διορθωθούν οι αδικίες.

Facebook Comments