Εξαρθρώθηκε σπείρα για παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού στην Πάτρα. Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε σε διάφορες περιοχές της Αττικής τέσσερα άτομα, ηλικίας 33, 39, 54 και 65 ετών, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες, αντιαεροπορικά βλήματα, πυροκροτητές κ.ά.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 11 ατόμων, ηλικίας από 33 έως και 63 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες οπλισμού με τα μέλη της σπείρας, ενώ για τον ίδιο λόγο αναζητούνται ακόμη 11 άτομα, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
 

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, τα μέλη της σπείρας διακινούσαν παράνομα οπλισμό, σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στον Πειραιά, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα, τον Κορυδαλλό και τα Λιόσια. 

Ο οπλισμός που βρέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περεταίρω εργαστηριακό έλεγχο, προκείμενου να εξακριβωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Facebook Comments