(upd) Στη διάψευση δημοσιευμάτων που την φέρουν να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού της στον ΟΤΕ  προχώρησε την Παρασκευή η Deutsche Τelekom.

«Όλα αυτά είναι φήμες και εικασίες, τις οποίες δεν σχολιάζουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας, Ελπίδα Τροιζή, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω e-mail.

Η Deutsche Telekom κατέχει αυτή τη στιγμή το 40% του ΟΤΕ. Δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο ανέφεραν ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει και το 10% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο και κάποια ασφαλιστικά ταμεία στον οργανισμό.

Νωρίτερα:

Προσφορά για την απόκτηση του 10% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ φέρεται να κατέθεσε η Deutsche Telekom, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σενάριο διαψεύσθηκε σε πρώτη φάση, αλλά το πρακτορείο επανήλθε σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα, επικαλούμενο, όπως προαναφέρθηκε, δύο πηγές, οι οποίες, ωστόσο, θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ισχυριζόμενες ότι οι συζητήσεις που γίνονται δεν είναι ανακοινώσιμες. Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές το ύψος της προσφοράς της Deutsche Telekom.

Σημειώνεται επίσης ότι η μετοχή του OTE κινείται ανοδικά σήμερα, παρ όλο που η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την Deutsche Telekom, ούτε από την αρμόδια ελληνική Αρχή.

Facebook Comments