Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων του κυκλώνα Ίρμα που έφτασε στη Φλόριντα. Η Ίρμα μετακινείται δυτικά προς τις ακτές της πόλης Τάμπα, που δεν έχει προετοιμαστεί επαρκώς για να τον αντιμετωπίσει. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει κατά 60 εκατοστά σε παράκτιες περιοχές της Φλόριντα.

Νωρίτερα:

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων του κυκλώνα Ίρμα που έφτασε στη Φλόριντα. Ο άνδρας, μετέφερε μια γεννήτρια, και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. Ο κυκλώνας – μαμούθ έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στα νησιά της Καραϊβικής.

Το Μαϊάμι, που θυμίζει πόλη – φάντασμα, πλήττεται αυτή την ώρα με ανέμους ταχύτητας 210 χλμ. την ώρα, καταιγίδες και πλημμύρες. Για παλιρροιακα κύματα ύψους έως και 5 μέτρων είχε προειδοποιήσει ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ.  «Σας ζητώ να προσευχηθείτε για εμάς» ήταν το δραματικό μήνυμα του Ρικ Σκοτ. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, η Ίρμα αναβαθμίστηκε προηγουμένως στην κατηγορία 4.
Νωρίτερα:

Πλησιάζει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τις βόρειες ακτές της Κούβας. Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους και σφοδρές καταιγίδες, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην αμερικανική ιστορία.

Τα μεσάνυχτα ο κυκλώνας βρισκόταν 145 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Κι Γουέστ και κινούνταν με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Ίρμα που άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική, θεωρείτο ότι μπορεί να απειλήσει ζωές και στη Φλόριντα και να προκαλέσει φυσική καταστροφή δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και αποδυναμώθηκε περνώντας από την Κούβα, ναμένεται να ενισχυθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις σε καταιγίδα κατηγορίας 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πλήττουν τα Κι Γουέστ. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. «Αυτή είναι μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή», εκτίμησε το κέντρο.

«Απομακρυνθείτε ή προετοιμαστείτε. Ο χρόνος εξαντλείται» προειδοποίησαν οι αμερικανικές αρχές το βράδυ του Σαββάτου καθώς ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες άρχισαν να πλήττουν το νοτιότερο άκρο της Φλόριντα.

View image on Twitter

 

Facebook Comments