Ελεύθερος αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Παραμένει ωστόσο επί τουρκικού εδάφους, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του και άλλο ένταλμα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα είναι αν η Τουρκία θα πει «όχι» στην έκδοση του στην Ελλάδα.

Η σύλληψη Φιλιππίδη είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 11 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις υποψίες των διωκτικών αρχών για επικείμενη εξαφάνισή του.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για δάνεια χωρίς εγγυήσεις και για παράνομη σύμβαση του Τ.Τ. με εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά, είχε εκδώσει προσωρινή άδεια παραμονής του στην Ελβετία. Το σχετικό ταξιδιωτικό έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή του όταν συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη και οι αρμόδιες αρχές θεωρούν ότι επρόκειτο να ταξιδέψει εκεί για να τακτοποιήσει θέματα που σχετίζονται με λογαριασμούς του οι οποίοι είναι σε έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές.

Από όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές ο Αγγελος Φιλιππίδης έφυγε από την Ελλάδα στις 3 Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του.

Ο ίδιος, εμφανισθείς ενώπιον τουρκικού δικαστηρίου, όπως προβλέπεται από τη διακρατική συμφωνία εκδόσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα και να δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι είχε σκοπό να γυρίσει στην Ελλάδα –χθες Δευτέρα– και προς την κατεύθυνση αυτή είχε προετοιμάσει και την έκδοση των εισιτηρίων του. Ωστόσο, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που αναβάθμισαν με πρωτοβουλία του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη το ένταλμα για τη σύλληψή του από εγχώριο σε διεθνές, εκδίδοντας «ερυθρά αναζήτηση» όπως λέγεται η αναβαθμισμένη «νότα» για τη σύλληψη κάποιου σε διεθνές επίπεδο, εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το ποια ήταν η πρόθεση Φιλιππίδη, έχοντας βάσιμες υποψίες ότι επρόκειτο να διαφύγει.

Facebook Comments