Για το επίμαχο θέμα με το φόρο στα ακίνητα ρωτήθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνένετυξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος έσπευσε να παραπέμψει σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό στην πρόσφατη Σύνοδο στις Βρυξέλλες.

“…Ο πρωθυπουργός είπε ότι το λεγόμενο «χαράτσι», ο φόρος ακινήτων, θα είναι αισθητά χαμηλότερος. Τώρα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο είσπραξης, εάν δεν είμαστε έτοιμοι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο τρόπο είσπραξης. Αλλά, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε πως το μείζον είναι το ποσόν, όχι ο τρόπος. Από εκεί και πέρα, ο κίνδυνος ενός δημοσιονομικού εκτροχιασμού είναι πολύ μεγάλος για να τον παραβλέψουμε” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Δημοσιογράφος: Εάν η ΔΗΜΑΡ, κύριε Εκπρόσωπε, συνεχίσει να επιμένει, ακόμη και αν παρουσιαστεί ένα σχέδιο για ηπιότερο τέλος, φέτος, και μέσα από την ίδια διαδικασία, τι θα γίνει; Υπάρχει πιθανότητα να φθάσει στη Βουλή, ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή θα επιμείνετε σε μια νομοθετική ρύθμιση;

 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ας μην προτρέξουμε. Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζω ποτέ τους κυβερνητικούς εταίρους. Θέλω, όμως, να σας επισημάνω ότι ο Πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν επιδείξει υψηλότατο συναίσθημα ευθύνης σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που έχουμε αναλάβει όλοι μαζί.

 

Δημοσιογράφος: Διαδικαστικά, πάντως, θα πάει με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, το θέμα αυτό;

 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εξ όσων γνωρίζω, πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, είτε νομοθετική ρύθμιση, είτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μια από τις δύο διαδικασίες, δεν είναι; Ή κάνω λάθος;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μία από τις δύο διαδικασίες.

Facebook Comments