Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου αναλαμβάνουν οι αστέρες του Χόλιγουντ Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις, όπως αναφέρει το περιοδικό Variety! Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα στις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία.

Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, και η συμμετοχή μεγάλων πρωταγωνιστών καταδεικνύει εμπράκτως τη διεθνή καταξίωσή του. Ο σκηνοθέτης έχει γράψει το σενάριο μαζί τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι γνωστές κινηματογραφικές εταιρείες Element Pictures, Limp και Scarlet Films.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς. Η συνεισφορά τους στην ταινία μας, θα εμπλουτίσει και θα επεκτείνει τον κόσμο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Περαιτέρω, η ομάδα παλιών και νέων συνεργατών με κάνει να αισθάνομαι αυτοπεποίθηση και αισθάνομαι συναρπαστικά που θα αρχίσω να γυρίζω το φιλμ» τόνισε ο Λάνθιμος στο περιοδικό.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, μοναχικοί άνδρες και γυναίκες συναντιούνται σε μυστηριώδες ξενοδοχείο, όπου καλούνται να βρουν σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αυτοί που αποτυγχάνουν, μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος. Ένας άνδρας θα αποδράσει, και θα βρει τον έρωτα, ενάντια στους κανόνες.

Από το 1995 ο έλληνας σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ήταν επίσης μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.Το 2009, η ταινία του Κυνόδοντας κέρδισε το βραβείο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” (“Prix Un Certain Regard”) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2009. Στις 25 Ιανουαρίου 2011 ο Κυνόδοντας, με τον οποίο καταξιώθηκε και στο εξωτερικό, ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Osella Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία «Άλπεις».

Facebook Comments