Χείρα βοήθειας προς την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα λήψης νέας βοήθειας και εισόδου σε νέο Μνημόνιο και περίοδο εποπτείας προσφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Ε.Ε. του κόμματος και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση και έκανε σαφές ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις μνημονιακές υποχρεώσεις και τον νέο δανεισμό.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, που θα διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στο να μη χρειαστούμε ως χώρα νέο πακέτο βοηθείας-δάνειο, γιατί αυτό θα σημαίνει νέο Μνημόνιο και παράταση της αυστηρής εποπτείας.

Έχουμε υποστηρίξει σταθερά ότι η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού μπορεί να υπάρξει με τη χρονική μετακύλιση των ομολόγων. Με την έννοια αυτή, έχουμε κρίνει ότι σχετικές παλαιότερες προτάσεις της κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση.

Είτε αφορούν τη μετακύλιση των ομολόγων των 4,4 δις ευρώ, που δόθηκαν το 2009 από το δημόσιο και λήγουν το 2014 για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έναντι προνομιούχων μετοχών (νόμος Αλογοσκούφη), είτε τη μετακύλιση των ομολόγων που έχουν στη διάθεσή τους κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών (τα ΑNFA΄s) ή αφορούν, ως άλλη εκδοχή, την αξιοποίηση των αναξιοποίητων κεφαλαίων του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά τα stress tests.

Αρκεί φυσικά να συνεχίσουν να στηρίζονται απ΄αυτήν», διευκρίνισε ο κ.Χατζησωκράτης.

Facebook Comments