Οι απώλειες στην Εθνική περιορίζονται, στα 3,41 ευρώ, ενώ ανακάμπτει σημαντικά η MIG με κέρδη πάνω από 4%, στα 0,453 ευρώ. Κέρδη και σήμερα για την Folli Follie κοντά στο 5%, πάνω από 3% ενισχύεται ο Τιτάνας που κατάφερε να δανειστεί θυγατρική του με επιτόκιο κοντά στο 5%, 3,20% ενισχύεται η ΕΥΔΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης, ανακάμπτει με κέρδη πάνω από 2% η Frigoglass και ΟΤΕ, καθώς συνεχίζεται η επαναγορά ιδίων μετοχών.

Αντίδραση στο 1,84 ευρώ για την Πειραιώς, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε, στα 2,06 ευρώ ενισχύεται η Ιντραλότ, στα 8,90 η Motor Oil, στα 6,11 ο Μυτιληναίος στα 9,94 ο ΟΠΑΠ και στα 10,40 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ. Οι συναλλαγές πάντως, είναι απογοητευτικές στα 58,2 εκατ. ευρώ, ενώ νωρίτερα πέρασε πακέτο 500 χιλιάδων τεμαχίων στην FG Europe.  

Ενώ στις ευρωπαϊκές και αναδυόμενες  αγορές παρατηρούνται ρευστοποιήσεις, το Χ.Α. ανακτά τα χαμένα του αντανακλαστικά και απογειώνεται. Μετά τον πάτο της ημέρας που ήταν οι 1.188 μονάδες ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώραα πάνω από τις 1.220 μονάδες. Αν δε, κλείσει πάνω από τις 1.228 μονάδες, οι χρηματιστές θεωρούν ότι θα πρόκειται για επιστροφή του χαμένου momentum. Η αγορά αναμένει την καλή είδηση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Όπως αποκάλυψε το “M” αυτή δεν είναι άλλη από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει το οικονομικό επιτελείο να επιστραφούν στη χώρα δέκα δις. ευρώ από αγορές ομολόγων που δεν έκαναν οι εταίροι. Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, υποστηρίζουν πηγές στο οικονομικό επιτελείο. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένονται καλύτερα από κάθε προσδοκία, ξεπερνώντας ακόμα και το 1,1 δις. ευρώ, ενώ η συρρίκνωση του ΑΕΠ για το σύνολο του 2013 εκτιμάται στο 3,8%, χωρίς να αποκλείεται η επιστροφή στην ανάκαμψη από το πρώτο 3μηνο του 2014.

Facebook Comments