Το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για τη ζημία που έχει ήδη συντελεστεί για την Ελλάδα από την υπόθεση Eldorado, σε σχετικό άρθρο του.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την απόφαση της Eldorado να να αναστείλει τη δραστηριότητά της στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάθως η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο κεφαλαίου ξένος επενδυτής στην Ελλάδα και η απόφασή της έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα διακηρύσσει ότι προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

«Ασχέτως της τελικής κατάληξης στην υπόθεση, η ζημία για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό έχει γίνει και είναι πολύ σημαντική», τονίζει ο Βολφγκάνγκο Πικόλι, συμπρόεδρος της Teneo Intelligence, με έδρα στο Λονδίνο.

«Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στην ελληνική οικονομία», δηλώνει από την πλευρά του ο Μουτζτάμπα Ραχμάν, εκτελεστικός διευθυντής της Eurasia, συμπληρώνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή κάνει δυσκολότερη την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης την οποία επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2018».

Οι αρθρογράφοι σημειώνουν τέλος ότι η Eldorado απασχολεί αυτή τη στιγμή 2.400 εργαζόμενους και, σε περίπτωση που καταφέρει να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο, θα προσλάβει άλλους 1.200.

Facebook Comments