Αξιωματούχος της Κινεζικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ασφαλειών ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan, Jamie Dimon, να προσλάβει ένα φιλικό οικογενειακό πρόσωπο ως «χάρη», σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, που επικαλείται εμπιστευτικό e-mail.

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι πρακτικές πρόσληψης από εταιρείες της Wall Street μελών οικογενειών και φίλων της κινεζικής κυβερνώσας ελίτ έχουν προκαλέσει το «ενδιαφέρον» των ρυθμιστικών αρχών. Οι αμερικανικές αρχές διερευνούν τις πρακτικές προσλήψεων αρκετών τραπεζών και hedge funds, επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε υποθέσεις που αφορούν ξένους αξιωματούχους με «καλές» διασυνδέσεις, με στόχο την εξασφάλιση επιχειρηματικών συμβολαίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Dimon συναντήθηκε με την υποψήφια εργαζόμενη τον Ιούνιο του 2012. Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στη Νέα Υόρκη, η υποψήφια ενεργούσε ως διερμηνέας του Xiang Junbo, αξιωματούχο της κινεζικής ασφαλιστικής ρυθμιστικής αρχής.

Την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, η JPMorgan ήθελε να εξασφαλίσει συνεργασίες με κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με τους New York Times. Ωστόσο, ο χρονισμός της αίτησης της υποψήφιας εργαζόμενης μπορεί να μην είχε σχέση με τις δραστηριότητες της JPMorgan στην Κίνα, ενώ η υποψήφια δεν έπαιξε κανέναν ρόλο σε συμφωνίες που είχε ήδη εξασφαλίσει η αμερικανική τράπεζα.

Η JPMorgan είπε στους New York Times ότι ο Dimon δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση να προσληφθεί η υποψήφια, η οποία σύμφωνα με την τράπεζα είχε όλα τα προσόντα.

Facebook Comments