Οι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος, Βασίλης Κικίλιας και Μαρία Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη και του κ. Καπερνάρου ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, όπως διευκρίνισε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας τέλος στην ονοματολογία πολλών δημοσιευμάτων.

«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ και συμπληρώνει πως η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και «δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες».

«Συνεπώς», συνεχίζει, «και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή».

Σχετικά με την υπόθεση Κικίλια το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα εξής: «Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας και τονίζεται ότι «πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά».

«Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Β. Κικίλιας: Φορολογημένα, δηλωμένα και σε ελληνικές τράπεζες τα χρήματά μου

 

Έκπληκτος από τα δημοσιεύματα είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε σε γραπτή του δήλωση πως τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

«Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει» συμπλήρωσε, ενώ προειδοποίησε πως αν και δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα, επειδή το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Facebook Comments