Την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, με τη στήριξη της ΝΔ, ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Άρης Σπηλιωτόπουλος. Την ίδια ώρα όμως, τη δική του υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο επίσης βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ηγεσία της ΝΔ κατάληξε στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου μετά από σειρά άκαρπων βολιδοσκοπήσεων σε υπουργούς και αφού είχε απορρίψει άλλες υποψηφιότητες.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Τη Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε δημοσκόπηση, που είχε παραγγείλει και η οποία «μετρά» τον κ. Σπηλιωτόπουλο σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, κ.κ. Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφιανό από το ΚΚΕ και Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, ο κ. Κακλαμάνης λίγο ώρα νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως κατεβαίνει στις εκλογές για τον δήμο της Αθήνας, ηγούμενος μια ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης:
«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και τους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοίκητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώς, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα».

Σχόλιο για τις δύο υποψηφιότητες στο Δήμο Αθηναίων που προέρχονται από την ΝΔ, έκανε στο καφενείο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων Αρ. Σπηλιωτόπουλου και Ν. Κακλαμάνη, χαμογέλασε και είπε σιβυλλικά: «Όποιος καταθέτει, καταθέτει».

Facebook Comments