Μικρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις υψηλόβαθμού αξιωματούχου της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας αλλά και τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.
 
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία έχει πλησιάσει πάρα πολύ στο να είναι και πάλι “φυσιολογική”, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης το 2014.
 
“Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές το 2014. Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε το 3% ή και περισσότερο” όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ, δήλωσε ο Bullard προσθέτοντας ότι τα τελευταία αδύναμα στοιχεία “δεν έχουν αλλάξει την άποψη μου”.
 
Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της αγοράς εργασίας σημειώνοντας ότι η υποχώρηση της ανεργίας στο 6,6% είναι “ένα καλό σημάδι. Είναι καλή είδηση”.
 
Σημείωσε τέλος ότι η βελτίωση της οικονομίας υποστηρίζει τη διαδικασία συρρίκνωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων της Federal Reserve, ενώ εκτίμησε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να ανταποκρίνονται καλύτερα στις οικονομικές συνθήκες.
 
Οι δηλώσεις του υψηλόβαθμο αξιωματούχου ακολουθούν την ομιλία της νέας προέδρου της Federal Reserve χθες στο Κογκρέσο με την Janet Yellen να διαβεβαιώνει τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων ή τα επιτόκια της. 
 
Δείκτες – Στατιστικά
 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 35,83 μονάδες (0,22%) και βρίσκεται στις 16.030,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 19,80 μονάδων (0,47%) φτάνοντας τις 4.210,84 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,84 μονάδων (0,32%) και βρίσκεται στις 1.825,59 μονάδες.
 
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 κινούνται με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Visa Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 224,49 δολ. με άνοδο 2,56 δολ. ή σε ποσοστό 1,15%. Ακολουθούν η Caterpillar με κέρδη 0,71% στα 95,63 δολ. και η Exxon Mobil στα 91,445 δολ. με άνοδο 0,67%.
 
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Procter and Gamble (-1,24%), η The Travelers Companies (-0,77%) και η Merck (-0,59%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν παράλληλα σήμερα τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα 10,6% τον Ιανουάριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό συγκρίνεται με άνοδο 4,3% τον προηγούμενο μήνα. Τα επίσημα στοιχεία αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 2% σε δημοσκόπηση του Reuters.
 
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Deere ανακοίνωσε κέρδη 1,81 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,52 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της FactSet.

Facebook Comments