Η τρίτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εurogroup την προσεχή Δευτέρα, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ θα γίνει τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός από τις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα η τρόικα θα ενημερώσει προφορικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος.

Επεσήμανε, μάλιστα, αυτό που ανέφερε και η ίδια η τρόικα στην ανακοίνωσή της, ότι «το πρόγραμμα είναι σε τροχιά και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν καλύτερα των προσδοκιών». Ο ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε πολύ θετική αυτή την εξέλιξη για τη συνέχεια γιατί, όπως είπε, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μετά το μεγάλο σοκ που δέχθηκε η κυπριακή οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση θα εγκριθεί από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup στις 10 Μαρτίου, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συνδρομή της Ευρωζώνης, θα γίνει εντός του Απριλίου.

Facebook Comments