Τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για μία ελάφρυνση χρέους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου έσβησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε ότι η ευρωζώνη πιθανώς να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο για να συζητήσει το θέμα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του Έλληνα πρωθυπουργού ζητούσε μία επιπλέον στήριξη απ την Ευρωζώνη μέχρι τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μεταξύ 22 – 25 Μαϊου, προβάλλοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος», αναφέρει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι δεν βιάζονται».

Στη συνέχεια παραθέτει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος ανέφερε: «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να βιαστούμε για ένα νέα πρόγραμμα ή σε νέες αποφάσεις αφού τα στοιχεία της Eurostat θα βγουν στο τέλος Απριλίου. Οι Έλληνες θα χρηματοδοτηθούν με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις, εφόσον τους τηρούν, του υφιστάμενου προγράμματος έως τον Αύγουστο. Τότε θα συζητήσουμε για το μέλλον».

Οπως επισημαίνει το Bloomberg, το χρονοδιάγραμμα κινδυνεύει να υπονομεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά, την ώρα που αναζητεί την έξοδο από την εξαετή ύφεση, δίνει μάχη με την ανεργία που φτάνει το 28%, ενώ παράλληλα διαθέτει εύθραυστη πλειοψηφία στη Βουλή, όπου το κόμμα του ΣΤΡΙΖΑ απορρίπτει τις περικοπές δαπανών που αποτελούν όρους του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας

«Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις της ΝΔ του Σαμαρά, αυξάνοντας τις προοπτικές μίας νίκης της αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς και μίας πολιτικής αστάθειας στη χώρα», τονίζει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg σημειώνει ακόμη ότι τις απόψεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ συμμερίστηκε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι πολύ νωρίς για την ευρωζώνη να συζητήσει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα. Προχωράμε βήμα βήμα»

Facebook Comments