Κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα είχε λογαριασμούς καταθέσεων με 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον οποίο τελικά δέσμευσαν οι ανακριτές.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου. Στη δέσμευση προχώρησαν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Και ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί ετοιμάζουν νέα κατηγορητήρια για πρώην στρατιωτικούς, έχουν στρέψει τους προβολείς της έρευνάς τους σε δύο τραπεζίτες – Oσβαλντ και Λυγινό – , για τους οποίους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από τις ελληνικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές Aρχές, που ψάχνουν τις ίδιες υποθέσεις.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε μάλιστα από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Aμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Τον εμφάνισε ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει τις μίζες. και ήδη έχει λάβει και την πρώτη κλήση προς απολογία για τις 17 Μαρτίου 2014 από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, οι οποίοι από τη δική τους πλευρά ερευνούν την υπόθεση της προμήθειας των αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Facebook Comments