Η διαδικασία των περιεκτικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που ξεκίνησε το 2008 έχει ολοκληρωθεί κατά το Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της χώρας τους ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά στην υφαλοκρηπίδα της όσο και να συνεχίσει να στηρίζει την Τουρκοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση σε κάθε περίπτωση.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως στη τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία η τουρκική πλευρά επέδειξε την αναγκαία βούληση για την επίτευξη λύσης στο πλαίσιο των βασικών παραμέτρων ενός νέου συνεταιρισμού που να βασίζεται στην διζωνικότητα, δικοινοτικότητα και πολιτική ισότητα των πλευρών όπως καθορίστηκαν από την Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014. Ωστόσο «παρά την εποικοδομητική συμβολή και την πολιτική βούληση της χώρας μας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς» κατά τον Τούρκο υπουργό, «το δίδυμο Ελληνοκυπρίων-Ελλάδας δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που έπρεπε στην ειλικρινή και αποφασιστική στάση μας. Η διάσκεψη δεν είχε αποτέλεσμα και έκλεισε».

Facebook Comments