Οι απώλειες στο ξεκίνημα συνδέονται με το γεγονός ότι και πάλι δεν υπάρχουν οι πρόθυμοι να αλλάξουν την τάση. Δεν βγαίνουν αγοραστές, προφανώς διότι, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, αναμένουν ισχυρότερους καταλύτες που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή τους στην αγορά.  
 
Ταυτόχρονα, την εβδομάδα αυτή, οι επενδυτές ενδεχομένως να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των stess tests που διεξήγαγε η Blackrock, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ακόμα ότι το όριο για την κεφαλαιακή επάρκεια που έχει οριστεί, αγγίζει το 8%. Όπως και να ‘χει πάντως, για δεύτερη φορά οι Ελληνικές τράπεζες περνούν από αυτή τη δοκιμασία.  Στα θετικά στοιχεία είναι η διάψευση από την Εθνική ότι δεν χρειαστεί άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ φαίνεται πως θα προχωρήσει και το νομοσχέδιο.

Με πτώση 0,73% κινείται ο Γενικός Δείκτης στις 1240 μονάδες.

Με πτώση 1,18% ο ΟΤΕ στα 11,71 ευρώ. Πτώση 1,01% για την ΔΕΗ στα 10,73 ευρώ. Αμετάβλητη η Coca – Cola στα 19 ευρώ. Πτώση 1,55% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,91 ευρώ και πτώση 0,57% για την Alpha bank. Αμετάβλητος ο Μυτιληναίος στα 6,26 ευρώ. Με κέρδη 1,44% η Ιντραλοτ στα 2,12 ευρώ.

Κέρδη της τάξεως του 0,50% σε Σωληνουργεία και Ελλάκτωρ και πτώση πάνω από 1% σε Frigoglass και Τιτάνα.      

Facebook Comments