Commerzbank: Η ισοτιμία EUR/USD ανέκαμψε από τη στήριξη στο 1,3724 και η τράπεζα βλέπει την τελευταία αντίσταση στο 1,3805 πριν τα υψηλά Δεκεμβρίου στο 1,3894.Κάτω από το 1,3724 και κατ’επέκταση το 1,3685 η κίνηση δεν αποκλείεται να επεκταθεί μέχρι τα επίπεδα του 1,3562.

Unicredit: Η τούρκικη λίρα έχει ωφεληθεί από την πρόσφατη διάθεση για ρίσκο ενώ έχει σημειώσει μια πτώση σχεδόν 25% από τον Μάρτιο του ’13 και η τράπεζα θεωρεί ότι στις παρούσες συνθήκες είναι καλύτερη μια στάση αναμονής όσον αφορά την ισοτιμία USD/TRY.

Danske: Στηριζόμενη στη διαφορά πληθωρισμού μεταξύ Νορβηγίας και Σουηδίας η τράπεζα την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει θέση long στο NOK/SEK από το 1,0480 με στόχο 1,0800. Με το ΑΕΠ 4ου τριμήνου καλύτερο των προβλέψεων για την Νορβηγία και με το αντίστοιχο στοιχείο της Σουηδίας να αναμένεται να απογοητεύσει, η  τράπεζα αναθεωρεί το στόχο της στο 1,0950 με stop στο 1,0600.

Nordea: Με το momentum να εξελίσσεται αρνητικό η στερλίνα αρχίζει να δείχνει σημάδια διόρθωσης, με την τράπεζα να ανοίγει θέση short στο GBP/CHF στο 1,4763 με στόχο 1,4417 και stop στο 1,4936.

Μorgan Stanley: Η τράπεζα θεωρεί ότι τα επιτόκια της Ν.Αφρικής είναι σε χαμηλά επίπεδα και δε θα μπορέσουν να στηρίξουν το νόμισμα δεδομένου και του εξωτερικού ελλείμματος, με το μοντέλο της να δίνει long USD/ZAR στα τρέχοντα επίπεδα με στόχο 11,40 και stop στο 10,80.

BNP Paribas: Η θέση short EUR/GBP που άνοιξε στο 0,8280 παραμένει από τα αγαπημένα trades της τράπεζας για το ’14 και βάζει στόχο στο 0,8000 και stop στο 0,8415 το οποίο και αναθεώρησε στο 0,8280. Μετά τη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών το stop της εκτελέστηκε και τώρα η τράπεζα αναζητά ευκαιρίας να ανοίξει νέα θέση short.

UBS: Η ανοδική προσπάθεια στο AUD/USD απέτυχε και οι πιέσεις αναμένεται να επιστρέψουν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τη UBS. Η αφορμή αναμένεται από τη δημοσίευση των εξαγωγών ορυκτών αλλά και των επενδύσεων στη βιομηχανία των εξαγωγών. Ο κλάδος των εξαγωγών ορυκτών ήταν αυτός που στήριξε περισσότερο το ΑΕΠ τα τελευταία πέντε χρόνια. Η UBS εκτιμά ότι στο τέλος της χρονιάς το AUD/USD θα βρίσκεται στα 0,8500.

Citi: Η ανάγκη για ασφαλή καταφύγια δείχνει να μειώνεται καθώς οι κίνδυνοι στις αναδυόμενες αγορές περιορίζονται. Οι συνθήκες αυτές καθιστούν το ευρώ φθηνό έναντι του CHF και του JPY, καταλήγει η Citi.

Μακροοικονομικές προβλέψεις κορυφαίων τραπεζών χρηματοπιστωτικών οίκων

Commerzbank: Πρόσφατα η Bundesbank δήλωσε ότι είναι ανοικτή τον τερματισμό του sterilization που εφαρμόζει η ΕΚΤ, προκειμένου να καταφέρει να σταθεροποιήσει τις αγορές. Σύμφωνα με τον Nowotny της ΕΚΤ, αυτό είναι μια προφανής κίνηση και πλέον είναι και η κατάλληλη χρονική περίοδος για κάτι τέτοιο. Σε συνδυασμό με άλλα σχόλια από αξιωματούχους της ΕΚΤ, η Commerzbank εκτιμά ότι μια μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ είναι αρκετά κοντά.

IHS: Αν και πάλι η ΕΚΤ θα βασιστεί στις προβλέψεις των στελεχών της προκειμένου να λάβει μια απόφαση για τη νομισματική πολιτική, η IHS εκτιμά ότι αν το κάνει θα δώσει βαρύτητα σε ενέργειες που θα έχουν να κάνουν με την αύξηση της ρευστότητας. Αυτό πιθανόν να είναι ο τερματισμός του sterilization και ίσως ένα νέο LTRO.

Facebook Comments