Λύσεις και όχι λόγια μετά από τόσα χρόνια θυσίας ζητούν από την κυβέρνηση οι ξενοδόχοι της χώρας. 

Η φοροδοτική επιβάρυνση των ελληνικών ξενοδοχείων έχει εξαντληθεί και πλέον σε σύγκριση με ανταγωνιστικές χώρες έχει οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις παγκόσμιες προτιμήσεις η χώρα στην 24η θέση.  Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιβάλει νέο φόρο διαμονής και αλλά φορολογικά βάρη που θα αδυνατίσει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα των ξενοδοχείων να αναπτυχθούν.

Στην έκθεση διαπιστώνεται και τεράστια φορολογική αδυναμία να εισπραχθούν από τα καταλύματα διαμοιρασμού . Χάνονται περί τα 88 εκ€ τον χρόνο και περισσότερες απο 13.000 θέσεις εργασίας. 

“Πρόκειται περί ασυδοσίας καθώς επιτρέπεται σε κάποιους εξυπνάκηδες να δημιουργούν πλούτο μόνο για τους ίδιους , προσφέροντας χωρίς να φορολογούνται, με έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας καταλύματα,με μαύρη εργασία,αφήνοντας την νόμιμη δραστηριότητα να υποφέρει απο τους φόρους” δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης.

Για το 2017 τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν €17δισ.  στην εθνική οικονομία συνεισφέροντας 24 στις 100 θέσεις εργασίας. Το 10% του εγχώριου προϊόντος έρχεται απο τα ξενοδοχεία στα οποία απασχολούνται περισσότεροι απο 230.000 εργαζόμενοι.

Facebook Comments