Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το απόγευμα η κυβερνητική διάταξη που όπως έγραψε το “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής ανοίγει νέο δρόμο για την αναγνώριση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να επιμένουν πως είναι “εθνικά επικίνδυνη” και να ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να την αποσύρει.

Όπως αναφέρει το protothema.gr επικαλούμενο πληροφορίες στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση.

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με νεότερη δήλωση υποστηρίζει πως ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης θα ισοδυναμεί με έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη “τουρκικής μειονότητας” στην Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να αναγνωρίζει “τουρκικούς συλλόγους” που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

“Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε ως Ελληνικό κοινοβούλιο την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα “τουρκικής” μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Facebook Comments